Puterea dragostei sau cum ţapul s-a lăsat de fumat

/ Vizionări: 5410

Puterea dragostei sau cum ţapul s-a lăsat de fumat

Puterea dragostei sau cum ţapul s-a lăsat de fumatCe face cu noi dragostea, este cunoscut nu numai din auzite. Iar la ce sacrificii de dragul iubirii pot merge reprezentanţii regnului animalier? Din pacate, animalele nu pot spune: "Te iubesc”, nu pot cumpăra un cadou, oragniza o cină romantică, o nuntă. Dragostea lor este simplă şi altruistă. Iubirea în lumea umană este foarte brutală comparativ cu – cea a animalelor. Fraţii noştri mai mici, aleg partenerul lor doar pe baza mirosului şi instinctului de procreare. Într-o lume de oameni dragostea se măsoară cu unităţi standarde, statutul social, apartamentul de lux.

Există oare dragostea, ca un sentiment, între animale şi dacă acesta este puternic?

Puterea dragostei… Scrisoarea tanchistului din anul 1941
Puterea dragostei… Scrisoarea tanchistului din anul 1941

Iată o poveste bazată pe evenimente reale, care au avut loc într-un sat. Odată familia oamenilor decenţi Sizîh a decis să procure nişte capre. Capra numită Zorca pe fundalul altor "prietene" diferea printr-o conduită ascultătore şi ochii buni. Alături a trăit un ţap Borka, pe care sătenii îl recunoşteau după ţigara în gură. Fumatul a devenit pentru el nu doar o dorinţă, ci un obicei. Prin urmare, sătenii nu se mirau, văzându-l pe Borka fumând, fără o ţigară nimeni nici nu-l închipuia. Uneori, proprietara alungă cireada la păscut, dar Borka pentru nimic în lume nu mergea, aşteapta, desigur, o ţigară. Şi lui acest "macho" din lumea căprilor îi plăcea capra vecină Zorca. Dar mirosul dezagreabil, sufocant de tutun a provocat o luptă între cele două sexe. Obosită de acest miros neplăcut, Zorca a decis să-l dezveţe pe Borka de fumat. Într-o bună zi, capra tânără l-a bătut pe Borika până-ntr-atât, că ţapul trei zile a zăcut în ogradă. Proprietara i-a tămăduit rănile şi a crezut că animalul nu se va însănătoşi. Dar Borka şi-a revenit şi cel mai surprinzător, nu mai cerea de fumat.

Iată aşa, pentru dragoste nu există bariere, şi dacă acestea sunt, apoi pentru a le depăşi nu vă va face dificultăţi, dacă inima iubeşte. Drept dovadă acestui lucru sunt nu numai relaţiile umane, dar, de asemenea – între animale. Totuşi, în afară de instinct, animalelor sunt înerente sentimente de dragoste, fie că acest sentiment nu este dezvoltat aşa de tare ca la oameni, (nu degeaba suntem la un stadiu superior de dezvoltare), dar el există.

 

 

Sursa