Qi, yin-yang si canalele energetice

/ Vizionări: 6106

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


O analiză sumară a chineze Medicina

Privire de ansamblu asupra medicinei chineze Este imposibil să se identifice cu exactitate punctul de scară de timp de apariţie a fenomenelor globale, denumite în continuare "medicament". Stroking pacientul locuri de o mână îşi poate asuma aspectul de masaj şi medicinei manuale, utilizarea unei frunze dacă vă simţiţi rău - începutul terapiei de droguri, de scufundare a corpului său într-o primăvară fierbinte - începutul balneologie. Dar maimuţe şi tot ce pot. Prin urmare, este oportun să spun că medicina a apărut simultan cu omul cu capacitatea lui de a intelege activităţile lor, să organizeze cognitiv experienţele lor şi să îl transfere la nimeni. Reţineţi, de asemenea că toţi oamenii sunt diferite şi au o sensibilitate la diferite the activităţile de corpul său, în moduri diferite poate cunoaşte schimbări în munca sa. Astfel, medicii de prima au fost cei care au avut atentă şi conştientă de modificări ar putea fi observat senzaţii ca răspuns la orice influenţă externă sau interne, şi care colectate şi clasificate astfel de experienţă. Acestea sunt aceleaşi şi au fost şamanii în primul rând, ca fin simţit şi în lume psihice. Si asta, desigur, nu este exclusiv în China. În viitor, această experienţă este mai concentrată, dar odată cu apariţia scrisului, el a devenit fixat. Dar în momentul în care limba este specific regiunii, iar sistemul este structurată această experienţă lumea într-un anumit fel.

În primul rând astăzi pur medicale operelor din antichitate Chineză - tratate pe mătase, găsite de arheologi în 1973, oraşul Changsha. De înmormântare, în care au găsit, dateaza de la 168 î.Hr. Citindu-le, vom găsi ajuns la scadenţă, precum teoria medicale, care a constituit baza de medicină chineză clasice.

Ceea ce este unic în teoria medicinei clasice chinezeşti? Acest lucru este deosebit de caracteristică a regiunii conceptul de qi, yin-yang, syn (mişcări cinci), etc, care sunt inerente în toate aparatele ştiinţifice tradiţionale China. Plus, teoria de canale Jing şi locuri speciale pe ele, care, datorită greşelilor de traducător pentru numele punctului de Occident, dar este mai potrivit pentru a vorbi despre cariilor.

În plus, reţineţi că medicina paralel a fost dezvoltarea unui alt ştiinţă, care, în virtutea imensitatea sale pentru o nu de mult timp pentru a observa oamenii de ştiinţă de Vest. Aceasta este "Yang Sheng Xue", sau doctrina educaţie de vitalitate. Ai putea spune chiar că medicina este vlăstar sale. De asemenea, acesta include de gimnastică şi psihofiziologicã diverse metode extinde durata de viaţă sănătos, nutriţie, etc, care pot numi igiena antice. De fapt, astăzi cunoscut în întreaga lume sistemul chinez de exerciţii - produsele a acestei stiinte special.

Că adepţii acestei stiinte, folosind corpul său ca un laborator, ca şi acum, ar spune, angajate în introspecţie şi prin observarea senzaţii sa acumulat experienţă (comanda sa format deja o imagine a lumii şi specificul limbii sale). Datorită lor, şi nu există o teorie despre canalele Jing şi qi-ului care circula pe ele, din nou, datorită unui traducători eroare numita energie. Ceva de genul asta se poate observa atât în India şi în Tibet. Cu toate acestea, descrieri de modul de circulaţie a Qi (prana la tradiţia indiană) în aceste regiuni diferite, sugerând că este vorba despre natura subiectiva a acestui fenomen, pentru ca lucrurile obiectiv (oase, să zicem, sau vasele de sânge) în aceste regiuni diferite sunt descrise de acelaşi. De aceea, încercarea de a identifica aceste canale Jing în organism într-o formă care ne furnizează cu sistemele de numeroase sortite eşecului. E doar o senzatie (fenomen al realităţii psihice), pentru care, desigur, există anumite modificări fiziologice, dar sentimentul - un lucru foarte subiectiv.

Deci, pentru aThai Medicina clasică - un sistem de cunoştinţe despre o persoană inclusă în cadrul ştiinţifice tradiţionale pentru China. Şi fără nici o modificare semnificativă a existat până la sfârşitul secolului al XIX-lea (care este undeva în jur de 2000 ani).

Sfarsitul secolului XIX, XX şi al XXI-lea - în afară de orice altceva, şi istoricul de distrugere a tradiţiei medicale chineze. La sfârşitul secolului al XIX-lea, China a fost uimit de avantajul militar-tehnic din Vest, au demonstrat în timpul războaielor opiului. Este cufundat în depresie gândire intelectuali şi au distrus ideea de inviolabilitatea China şi puterea culturii sale. Şi în timp ce multe avansuri de Vest medicale au fost semnificativ mai bune decât în prezent în China, în special de eradicare a bolilor transmisibile, epidemii sunt încă agresiv în China, Europa are aproape uitat despre ciuma, holera şi alte ciuma. Aceasta a fost urmată de Xinhai Revoluţia din 1911 - răsturnarea de sacru de mii de ani de guvernare imperială şi de rupere a rădăcinilor de tradiţie. Apoi a fost război civil, război cu Japonia, revoluţiei culturale.

Dar medicina, ca orice ştiinţă - este, printre altele, o scoala de continuitate de anumite cunoştinţe. Şi a continuităţii nu se efectuează materiale textuale, şi formarea directă a cadrelor didactice de elevi (profesor de studenţi, doctoranzi, şi altele). Textele sunt o funcţie suplimentară, lista de verificare sunt mai specifice şi un depozit de informaţii, aceste informaţii funcţionează ca o minte vioaie, fără de care textul - doar o succesiune de locuri de vopsea şi curată de hârtie. Şi această lege se desfăşoară în orice domeniu al ştiinţei - în matematică, muzică, pictură, de fabricaţie de ore, misticismul şi chimie, fizica cuantica, şi gătit. Şi fără o continuitate de viaţă de cunoştinţe şi abilităţi de a muri, păstrând numai semnele formale ale vieţii.

Având în vedere faptul că în secolul XX din China a fost spart toate modul tradiţional de transferul de cunoştinţe, centrele de formare sunt distruse, fizic distruse de către titularii de cunoştinţe (în timpul Revoluţiei Culturale, chiar cunoaşterea limbilor străine sau deţinerea de educaţie ar putea fi o pedeapsa cu moartea), pentru a vorbi despre existenta la Astăzi, sensul clasic chinez medicament. Dar în mijlocul 50-e din partea de sus au fost comandate pentru a crea o practic de la zero medicina tradiţională chineză, să-l scape de "resturile feudale". Şi pat stricte ale conştiinţei needucati "idiotilor", amatori de viaţă socială activă şi funcţionari parte activ la noştri de afaceri. Ceea ce ei nu au avut timp să pună în aplicare, atunci retuşuri Revoluţia Culturală în 60-e. Acest dezastru pentru medicina chineza nu s-au încheiat. Când China a fost în măsură să recupereze de la răsturnări a secolului al XX-lea, se părea că, din nou, el este cu mult în urmă de Vest în domeniul ştiinţei şi dezvoltării tehnologice care trebuie să fie depăşite rapid. Pentru a elimina decalajul, China are să împrumute idei avansate. Este, prin acest lucru astăzi, vom vedea un boom economic fără precedent a ţării. Îndatorării impregnate şi medicină, care a pus-o într-o situaţie ciudată - cu o singura mana, din medicina clasică, cu "resturile feudale" mutat departe, dar se bazează, şi pentru a curăţa de vest nu este atins, din nou, din cauza dependenţei pe versiunea castrat sale. Există controverse considerabile, nu refleksiruemoe în contextul culturii. Dar, deoarece publicitatea medicina chineză funcţionează, chiar şi la nivel de stat, apoi mergi la China pentru panaceu străini, în timp ce ei înşişi sunt bogaţi chinezi încearcă să repare în Occident, şi folk regulate - clinici în medicina de Vest din China.

Desigur, din cauza această absurditate, şi învăţământul medical în China este un personaj foarte ciudat. În primul rând, există două mari specializare - Chineză şi medicina de Vest, dar ea şi o studiat într-o formă necălcat de medicament opus. În al doilea rând, educaţia însăşi este construit pe buchereală nesfârşite şi a maselorameny sunt doar scris, mai ales sub forma de teste. Si pentru ca de particularităţile sistemului politic de dezvoltare a ştiinţei şi dezbaterea liberă ştiinţifice ca un factor în dezvoltarea ştiinţei este dificilă, înfloritoare tradiţionale cult din autoritate şi literalismul.

Desigur, există în China, medici talentaţi, şi nu toate firele de transfer de cunoştinţe au fost tăiate pentru vremuri grele - se vorbeşte despre tendinţa generală.
Si pentru ca de moda de azi pentru medicina chineză au fost adesea întrebat: dacă metodele de tratament ale medicinei chineze?

Nu merită. Dimpotrivă, noi nu ar trebui să fie tratate exact metodele de medicina chineza, ca vindecarea nu este o metodă, un medic nu poate deţine sau nu metoda proprie. Prin urmare, este necesar să nu se uite o metodă, un medic special, această alegere nu este ghidat de publicitate a lui însuşi (centrul său, şcoala sa, metoda sa, cărţile sale şi aşa mai departe.) Nu se ridică la calificări (certificate şi a altor formalităţi de hârtie), şi bunul simţ si marturii de oameni care te personal încredere şi că tratamentul său a ajutat cu adevarat. Desigur, acest lucru nu garantează că tratamentul cu acest ajutor profesional unic pentru tine, dar creşte în mod substanţial riscul de acest lucru.

chaskor.ru