Radiațiile fără fir sunt periculoase pentru sămânță bărbătească

/ Vizionări: 3934

Излучение беспроводных сетей опасно для мужского семени   După cum s-a dovedit, lumea noastră tehnocratică minunată, care în fiecare an oferă o mulțime de megadevice impresionante ne atinge serios ca specie.

Oamenii de ştiinţă din Argentina au constatat că radiaţiile fără fir afectează calitatea spermei, motilitatea seminţei și chiar deteriorează ADN-ul ei. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care folosesc un laptop cu o conexiune la Internet fără fir timp de 4 ore. La această concluzie au ajuns experţii după ce au efectuat o serie de experimente speciale, dar nu şi foarte complexe.

Astfel, în cursul experimentului lângă vesela de laborator cu material biologic au plasat un laptop conectat la Internet prin Wi-Fi . Aceeași veselă ei au pus într-o altă cameră, în care a fost respectată aceeaşi temperatură, dar nu a fost nici o tehnică.

Despre pericolul utilizării telefoanelor şi în special, Wi-Fi-ul (Video)
Despre pericolul utilizării telefoanelor şi în special, Wi-Fi-ul (Video)

- Medicii cunosc de mult timp că creşterea temperaturii afectează calitatea spermei  și laptopul încălzit pe genunchi crește temperatura din scrot, - a explicat esenţa experimentelor dr. Conrado Avendano din Centrul de Medicină Reproductivă din Cordoba. - Cu toate acestea, s-a constatat că este dăunătoare nu atât încălzirea, cât radiația electromagnetică emisă de calculator.

Oamenii de ştiinţă au folosit 29 de probe obţinute de la bărbați sănătoși, cu o vârsta medie de 34 de ani. Laptopul a primit și a transmis permanent date, prin urmarea conexiunea a funcţionat în mod constant. Temperatura sub laptop cu ajutorul unui sistem de răcire a fost menținută la 25 de grade, scrie iscience.ru.

Echipamentul care funcţionează cu ajutorul canalelor fără fir Wi-Fi, emite unde electromagnetice de înaltă frecvență. Măsurând radiațiile emise de notebook conectat, cercetătorii au descoperit ca acestea au fost de 3 ori mai mari decât de la laptop fără conectare și de 7-15 ori mai mari decât în condițiile normale, fără tehnică.

Google va trimite în Africa dirijabile cu Wi-Fi
Google va trimite în Africa dirijabile cu Wi-Fi

La încheierea experimentului, mobilitatea spermatozoizilor din probele testate a scăzut cu un sfert față de starea inițială. La nouă la sută din aceste celule a fost deteriorat ADN-ul. În grupul de control a avut loc o reducere de 14 la sută din motilitatea spermatozoizilor, iar deteriorarea ADN-ului a fost observată la doar trei la sută din celule. Totodată, diferențele semnificative în numărul de spermatozoizi morți în cele două grupe de probe nu au fost înregistrate. Acest lucru a dus la concluzia că plasarea în continuare a unui laptop cu o conexiune wireless în apropierea testiculelor poate reduce fertilitatea masculină.

- Sfătuiesc bărbaţilor să plaseze dispozitivele conectate prin intermediul Wi-Fi departe de organele genitale, - spune dr. Avenando.

 

 

Sursa: kp.ru