Raportul ONU cu privire la beneficiile trecerii la dieta vegană

/ Vizionări: 4168

Raportul ONU cu privire la beneficiile trecerii la dieta vegană

 

Raportul ONU cu privire la beneficiile trecerii la dieta vegană

ONU recomandă cu insistenţă dieta vegană pentru a hrăni populaţia în creştere a planetei.

Într-un raport recent publicat de Organizaţia Naţiunilor Unite se raportează că viteza de răspândire a dietei occidentale, bazate pe utilizarea cărnii şi produselor lactate, nu este durabilă din punct de vedere al siguranţei alimentare. Odată cu creşterea rapidă a populaţiei lumii, care promite de a ajunge la 9.1 miliarde până în 2050, dieta vegană este o condiţie necesară pentru a hrăni întreaga populaţie a Pământului.

 

Mai mulți medici și organizații medicale vorbesc despre beneficiile vegetarianismului și veganismului
Mai mulți medici și organizații medicale vorbesc despre beneficiile vegetarianismului și veganismului

Iată ce se spune în raport:

"Ne aşteptăm la un impact tot mai mare a agriculturii din cauza creşterii populaţiei şi, în consecinţă, a consumului produselor de origine animalieră. Spre deosebire de combustibilii fosili, este dificil de a găsi alternative la această întrebare, pentru că oamenii au nevoie să mănânce. O scădere semnificativă a acestei influenţe este posibilă numai în cazul în care schimbarea va avea loc simultan în întreaga lume. Schimbarea trebuie să se producă în direcţia  dietei, care nu conţine produse de origine animalieră".

Încă o dată, Vă amintim că dieta vegană are un impact imens asupra planetei: conform raportului al World Watch Institute, subprodusele de origine animalieră fac cea mai mare contribuţie în trezoreria gazelor cu efect de seră pe Pământ. Zootehnia este responsabilă pentru 32 600 milioane de tone de dioxid de carbon pe an sau 51% din totalul gazelor cu efect de seră asociate de activitatea umană.

Dacă respingerea produselor de origine animalieră pentru dvs. pare prea extremă, există multe alte modalităţi de a arunca 5 bănuţi în puşculiţa luptei împotriva schimbărilor climaterice. De exemplu, renunţaţi la carne, cel puţin o dată pe săptămână, organizând „Meatless Monday” (luni fără carne) şi reducând treptat produse de origine animalieră atâta timp până când nu veţi înţelege că o viaţă fără ele este mult mai frumoasă în toate privinţele!

 

 

Sursa: 4vegan.ru