Râsul ajută la vindecarea infertilităţii

/ Vizionări: 3570

Râsul ajută la vindecarea infertilităţii

 

Râsul ajută la vindecarea infertilităţii

 

Oamenii de ştiinţă israelieni au început să trateze infertilitatea cu râsul şi emoţii pozitive, care după opinia lor, cresc foarte mult şansele unui rezultat de succes la fertilizarea în vitro. În mod tradiţional, principalii factori, care afectează realizarea cu succes IVF, sunt considerate calitatea embrionilor şi starea sistemului de reproducere feminin.

De ce în lume sunt tot mai mulți oameni infertili? (Video)
De ce în lume sunt tot mai mulți oameni infertili? (Video)

Experimentul a fost realizat de către specialiştii de la o clinica privată, specializată în fertilizarea în vitro. Tuturor pacienţilor medicii au sugerat să dedice un sfert de oră pe zi pentru a viziona emisiuni vesele TV, comedii sau show.

Rezultatele au arătat că, în rândul femeilor, care au urmat sfatul medicilor să râdă în fiecare zi cel puţin cincisprezece minute, procentul de concepţie de succes a constituit 36%. Printre paciente care au neglijat acest sfat, fertilizări încununate cu succes au fost numai 20%.

Experţii explică acest rezultat prin faptul că râsul creşte în corpul unei femei producţia de serotonină, aşa-numitul hormon al fericirii, care întăreşte procese imunitare şi contribuie la stabilizarea sistemului nervos vegetativ. Iar acest lucru, la rândul său, ajută la conceperea de succes a unui copil.

 

 

Sursa