Râuri curate de la sat la sat

/ Vizionări: 7236

Râuri curate de la sat la sat

Râuri curate de la sat la satRepublica Moldova  este una dintre cele mai frumoase ţări din Europa. Pădurile Moldovei pe versanţi, livezile şi viile pe dealuri, resursele acvatice cele de suprafaţă şi, desigur, subterane sunt o mândrie pentru moldoveni.

În ţară sunt înregistrate circa 3600 de râuri, în majoritate mici, în jur de 3000 de iazuri şi 126 de rezervoare de apă. Cu apă potabilă şi industrială locuitorii din Moldova sunt alimentaţi, în principal, din cele mai mari râuri, care se află la hotarele ţării - Nistru şi Prut (câte 54% şi 16%, respectiv). În acelaşi timp, resursele de apă sunt limitate, apa nu corespunde întotdeauna cerinţelor ecologice şi sanitare. Prin urmare, una dintre cele mai importante sarcini este asigurarea populaţiei cu apă potabilă curată, cu canalizare - aceste comodităţi ale civilizaţiei sunt absente la 60% din populaţie.

Anume din aceste motive, după iniţiativa Ministerului Mediului în Republica Moldova la sfârşitul lunii martie, în Ziua Mondială a Apei a fost lansată campania ecologică, concurs, intitulat "Râuri curate de la sat la sat". În timpul acestei campanii oamenii din toate localităţile vor amenaja bazine de apă şi izvoare în teritoriul lor. Acţiunea este şi un concurs ecologic. Câştigătorii, care au obţinut cele mai bune rezultate, vor fi premiaţi de Fondul Ecologic Naţional, şi primele nu sunt mici - 400 - 2500 de dolari.

Rezultatele acţiunii,vor fi anunţate pe 5 iunie. Însă măsurile privind îngrijirea şi îmbunătăţirea râurilor, lacurilor, izvoarelor şi fântânilor din Moldova nu se termină aici. Apa curată este cheia sănătăţii şi trebuie să avem grijă de ea în mod constant.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137