Republica Moldova este mai uşor de a exporta legume si fructe proaspete

/ Vizionări: 5444

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

fruct Procedura pentru exportul de fructe proaspete vor fi simplificate, precum şi de laborator de certificare, care în 2009 va elibera certificate, vor fi echipate cu facilităţi moderne, care va spori competitivitatea fructelor moldoveneşti pe pieţele externe.
Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, aceste măsuri vor spori exporturile de mere în Federaţia Rusă, care este una dintre cele mai mari piete pentru produsele noastre.

Anterior, Rusia a spus că, începând din 12 ianuarie 2009, importurile de fructe din Moldova va fi posibilă numai pe baza certificatelor de igienă eliberate de laboratoarele sunt acreditate de către Serviciul Federal pentru controlul fitosanitar al Rusiei.

autorităţile de la Chişinău au propus pentru acreditarea a cinci laboratoare pentru certificarea: unul la Bălţi şi Ceadîr-Lunga şi 3 din Chisinau. Potrivit statisticilor de la Ministerul Agriculturii al Republicii Moldova, din ianuarie pana in octombrie 2008, Republica exportat 43,2 mii tone de fructe şi legume în valoare de 41.9 milioane de dolari.

Noua Regiune
http://tv7.md/?page=news&id=14774&lang=ru&list=1