Reteta pentru aluat de pâine din grâu sau secară germinate

/ Vizionări: 25268

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

pâine de casă Mă grăbesc să împărtăşesc bucuria moale pâine delicioase, fără a utiliza drojdie. Testat pe experienţa personală.

Pentru fundal am povesti despre prepararea pâinii de pe forum al Academiei de patrimoniu al slavilor. Pâine s-au dovedit delicioase numai atunci când metoda de studiu şi de eroare a venit la reţeta ideală pentru tine. Am coace paine pe mine, dar folosind drojdie. Această pâine, deşi nu se ridică prea mult, ca de obicei, în drojdie de bere buna, dar gustul nu este inferior la magazin.

Deci, pentru a începe nevoie de un starter. Germinate în termen de 2 zile de boabe de grâu (toate depinde de temperatura), până la cozile de culoare albă (1-2 cm). Grind de cereale (eu sunt doar rastolok lor). Adauga un pumn de făină, zahăr şi apă (toate în ochi), se amestecă până la consistenţa de smantana. Pune fermentul viitoare în căldură şi aşteptaţi până când rândul său acru. Aluatul trebuie să obţineţi un pic brozhzheniyu multumita (de două ori).

pâine de casă


Aluat. aluatul nostru se amestecă cu un pahar de apa (poate fi mai mare, mai mic, totul este foarte aproximativ) 2 cani faina, cernută printr-o sită (pentru secară zavasku pâine de secară recomanda, de altfel, spun ei, nu naştere), 1,5 lingurita sare, 3 linguri . linguri de zahăr (zahăr poate fi apoi inlocuit cu miere de albine, dacă se doreşte). Amestecare.

Despre o lingura sau puse mai mult în vas de sticlă, nu de stabilire a capac ermetic, puse într-un loc rece (frigider) - un starter pentru data viitoare, care pot fi menţinute continuu şi transmise din generaţie în generaţie. El va trebui să reînvie periodic parte din zahăr, făină şi apă, dacă este depozitată pentru o perioadă lungă de timp (o săptămână sau mai mult).
pâine de casă

Noastre de aluat Acoperiti cu un capac (nu dens), pune într-un loc foarte cald să crească - nu mai puţin de 12 ore.

După ce aluatul să crească de 2-3 ori, se adaugă o ceaşcă de făină, face aluatul mai gros (doar cred că aluat urcă uşor la început, pentru a obţine de tracţiune). Apoi pune din nou într-un loc cald să crească - cel puţin 4 ore. Coaceţi la cuptor timp de o oră. Am copt în mini-produse de panificaţie în fruitcake "."

Am descris o reţetă eşantion de bază pentru pâine. În starea de spirit puteţi experimenta cu adaos de măcinat şi cernute prin sita de cereale (porumb, hrisca, orez, etc), ierburi aromatice.

Eu cred că este imposibil pentru o să gătesc reţete acelaşi. Este imposibil să ia în considerare toţi factorii - calitatea apei, de făină, material de acoperire, care este în contact cu testul şi aşa mai departe. Deci, să nu fie descurajaţi dacă nu te imediat ce a fost destinat. Principalul lucru care face o pâine de înaltă calitate delicios este într-adevăr posibil - se va ajunge cu siguranta tine!

pâine de casă

Poftă bună şi sănătate bună pentru familia ta!

vpomestie.ru