Reţete de vară. Supa de tomate

/ Vizionări: 3418

 

Летние рецепты. Суп из помидоров 

 

Poate că într-o zi de vară fierbinte, o astfel de supă este preparată de mama sau bunica dvs. Dar, în general, supa de tomate cu legume rece sau gazpacho, este o mîncare tradiţională din bucătăria spaniolă, care se consideră mai mult o băutură şi poate fi servită atît în farfurie, cît şi în pahar.

 

LUAŢI:

4 roşii coapte mari

1 ardei dulce roşu

1 castravete

1 ceapă roşie

2 căţei de usturoi

1 lingură de ulei vegetal

¼ de păhar de busuioc şi pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt

1 felie de pîine albă

1 lingură de oţet de vin sau de mere

Sare şi piper după gust

1 pahar (sau puţin mai mult) de apă rece.

 

Chiftea din conopidă
Chiftea din conopidă

GĂTIŢI:

Castravetele se curăţă, se taie foarte fin şi se pune deoparte. Tomatele, ardeiul, ceapa, pîinea, usturoiul se taie în bucăţi mari şi se macină într-un blender pînă la un amestec de pireu gros. Se adaugă verdeaţa proaspătă, ulei, oţet, sare şi piper. Apoi se adaugă treptat apa rece, pireul se diluează pînă la consistenţa de o supă groasă şi se pune pe 10-15 de minute în frigider. Serviţi supa, adăugînd în fiecare farfurie, castravete tocat şi verdeaţă proaspătă. O alta variantă - cu crutoane, stropite cu ulei de măsline.

În vremea caldă, pentru ca supa să nu se încălzească, în fiecare farfurie se pune o bucată de gheaţă.

 

 

Sursa: zdr.ru