Reţetele toamnei

/ Vizionări: 1352

Осенние рецепты

Să vorbim astazi despre... îmbunătăţirea memoriei. Mai ales de cînd în grădinile noastre cresc legume şi fructe care contribuie la o memorare mai bună. şi în magazine se regăseşte o gamă largă de produse utile ca cerealele integrale, nucile, legumele cu frunze verzi, rosiile, coacăza neagră, salvia, broccoli, seminţele de floarea soarelui şi de dovleac, orezul brun si multe altele.

Mai des folosiţi-le la prepararea bucatelor, deoarece ele conţin numeroase substanţe utile pentru organism.

Salata din varză şi prune

Tăiaţi pai varza proaspătă, presăraţi cu puţin zahăr, frecaţi pînă la apariţia sucului. Prunele uscate se opăresc şi apoi se taie bucăţi. Se dă prin răzătoare morcovul proaspăt. Varza, morcovul, prunele se amestecă, se adaugă sucul de lămîie.

Salata de varză murată

În varză adăugaţi un măr dat prin răzătoare, ceapa tăiată inele, nucile mărunţite, verdeaţa, uleiul vegetal. Se presara deasupra coacăză roşie sau grăunte de rodie. Dacă nu aveţi fructe proaspete, utilizaţi-le pe cele congelate.

Deci, legumele sunt cultivate, colectate şi stocate în siguranţă. Murăturile şi conserve sunt plasate cu grijă pe rafturi în beci. Este momentul ca ele să apară mai des pe masa noastră. Plăcintă cu legume dovlecei.

 

Sursa: moldovenii.md