Revoluţia în educaţia engleză. Autorităţile au sprijinit crearea şcolilor «libere»

/ Vizionări: 3860

Revoluţia în educaţia engleză. Autorităţile au sprijinit crearea şcolilor "libere"

 

 

Revoluţia în educaţia engleză. Autorităţile au sprijinit crearea şcolilor 16 instituţii de învăţământ din Marea Britanie au primit permisiunea din partea guvernului pentru a preda după programul "şcolilor liberi", a declarat publicaţia "The Guardian".

Opinia celui mai deştept newyorkez: Urmează revoluția în educație, cînd memorarea va înceta să fie baza învăţăturii!
Opinia celui mai deştept newyorkez: Urmează revoluția în educație, cînd memorarea va înceta să fie baza învăţăturii!

Aceste şcoli sunt create de către părinţi, profesori, diverse organizaţii şi stabilesc, în mod autonom, planul de studii.

În special, în unele din cele 16 şcoli, aprobate de autorităţi, se planifică predarea bunelor maniere şi a limbii latine. În altele, se propune studierea obligatorie a unui instrument muzical.

"Şcolile libere" îşi vor începe activitatea în septembrie 2011. Programul a fost elaborat sub patronajul Ministrului Educaţiei, Michael Gove. Frecventarea astfel de şcoli va fi gratuită, finanţarea va fi efectuată de la buget.

Potrivit guvernului, "şcolile libere" pot îmbunătăţi semnificativ calitatea educaţiei – în acestea se planifică predarea aprofundată a disciplinelor şcolare şi participarea obligatorie la "cluburi de teme pentru acasă".

Criticii ideii privind "scolile libere" pretind că, drept urmare va fi subminat prestigiul şcolilor tradiţionale, fapt, care ar reduce finanţarea şcolilor secundare. În acelaşi timp, Legea cu privire la Academii, adoptată în 2010, face posibilă independenţă şcolilor de masă de autorităţile locale la compartimentul planului de studii.

 

 

Sursă  cu link pe  www.podrobnosti.ua