Revoluţia energetică din India

/ Vizionări: 1892

Потенциал Индии в возобновляемой энергетике оценивается в 33 000 МВт

Piaţa energiei regenerabile este în creştere în India şi ar putea încheia dependenţa ţării de importurile de cărbune, conform unui nou raport.

Printr-o combinaţie de implementare a energiei regenerabile şi creşteri în producţia internă de cărbune, India ar putea atinge o culme în ceea ce priveşte importurile de cărbune în acest an, potrivit Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA).

Raportul – sectorul de transformare a energiei electrice din India – susţine că tranziţia Indiei la programul ”Şapte cai de energie” a ajutat la ieftinirea panourilor fotovoltaice din ţară, faţă de centralele electrice pe bază de cărbune importat.

Importurile de cărbune sunt de aşteptat să îngheţe în acest an şi să scadă cu 20% pe an, în perioada următoare. De asemenea, este de aşteptat ca India să îşi dubleze producţia internă de cărbune până în anul 2022. În plus, guvernul prim-ministrului Narendra Modi vrea să instaleze 175GW de energie regenerabilă până în 2022 şi, în acelaşi timp, să dezvolte infrastructura de reţea electrică a ţării.

Cererea de electricitate va creşte, probabil, în India cu 60% pe an până în 2021, iar prognozele arată că 75GW de energie solară vor putea alimenta 22% din această creştere a cerererii de energie. Guvernul lui Modi plănuieşte să extindă instalaţiile solare cu mai mult de 10GW pe an.

 

Sursa: green-report.ro