Riscul la care se expun femeile care se vopsesc

/ Vizionări: 4930

Чем рискуют женщины, красящие волосыVopseaua de păr conţine anumite chimicale care pot duce la apariţia cancerului, avertizează cercetătorii britanici. Oamenii de ştiinţă menţionează că produsele de înfrumuseţare folosite la salon sunt în egală măsură la fel de periculoase pentru organism, ca şi cele care se găsesc în comerţ şi sunt accesibile publicului larg.

Specialiştii mai spun că vopseaua de păr conţine diferite substanţe care, în contact cu fumul de ţigară, dar şi cu alte substanţe poluante, pot duce la apariţia cancerului, scrie Daily Mail.

Statisticile citate de cotidianul britanic arată că o treime dintre femei obişnuiesc să se vopsească. Acest obicei nu este specific doar femeilor. Datele mai arată că şi un bărbat din zece obişnuieşte să se vopsească.

La 70 de ani arată ca la 30!
La 70 de ani arată ca la 30!

Specialiştii în dermatologie spun că vopseaua închisă la culoare este mai agresivă asupra organismului, decît cea care asigură podoabei capilare o nuanţă deschisă.

Experţii au realizat o listă cu cele mai periculoase substanţe care se găsesc în acest tip de cosmetice. Printre acestea se numără P-fenilendiamina (PPD), substanţă care se întîlneşte în două din trei vopsele de păr, resorcina a fost catalogat de Uniunea Europeană ca fiind dăunător pentru organism şi este extrem de iritant pentru piele şi ochi, aulfaţii de sodiu, potasiu şi amoniu.

Mai mult, unele studii sugerează că apa oxigenată ar modifica structura ADN, iar asta poate cauza inclusiv cancer. Tipurile de cancer care pot apărea sunt cele de sînge, de sîn sau vezică.