Rîul Bîc va fi mai curat

/ Vizionări: 3682

Река Бык станет чище

 

Sîmbătă, 27 Aprilie, va fi organizată o campanie de salubrizare a rîului Bîc. Curățarea va avea loc în toate satele situate pe malul rîului, inclusiv în raioanele Călărași, Strășeni, Ialoveni și Anenii Noi, precum și în municipiul Chișinău.

 

"Rîul Bîc se află într-o situație catastrofală. Începînd cu zona Chișinăului, el este mort și s-a transformat într-un canal de scurgere. Desigur, noi nu-l putem reanima, dar vom încerca cel puțin să mișcăm carul din loc", a menționat colaboratorul Centrul Național de Mediu, Mihai Mustea.

Potrivit organizatorilor, este planificată curățarea albiei și bazinului rîului, precum și a afluenților acestuia.

Un număr mare de elevi de la liceele din capitală și din raioanele amintite și-au anunțat deja participarea la această acțiune. De asemenea, în capitală se va alătura voluntarilor și personalul Primăriei.

Principalul organizator al evenimentului este Centrul Național de Mediu. Activiștii acestuia invită la acțiunea de salubrizare toți doritorii.

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137