Ron Finley — gangster grădinar

/ Vizionări: 3196

Рон-Финли - гангстер-садовод

 

Ron Finley este un grădinar revoluționar din Los Angeles. El crește legume și fructe chiar pe peluza din fața casei și intenționează să deschidă un lanț de restaurante de alimentație sănătoasă în întreaga țară.

Punctul său de vedere asupra producției alimentelor naturale prin forțe proprii este interesant și experiența sa în acest domeniu merită atenție și repetare la nivel global. El a reușit să transmită publicului gravitatea problemei alimentelor sănătoase în orașe și a propus propria sa versiune a soluției.

Рон-Финли - гангстер-садовод

 

Ron Finley locuiește în South Central Los Angeles cu magazine de băuturi alcoolice, fast-food, terenuri virane. Ca și alți 26,5 milioane de americani, el colonizează un deșert alimentar, South Central Los Angeles este locul "hranei fără a ieși din mașină" și al "împușcăturilor din mașină". Numai că mâncarea în mașină ucide mai mulți oameni decât împușcăturile. În South Central oamenii sunt uciși de maladii curabile. De exemplu, rata obezității din zonă este de cinci ori mai mare decât în Beverly Hills, situat la numai 12-16 kilometri.

Рон-Финли - гангстер-садовод

 

Ron Finley s-a săturat de această stare de lucruri. Și s-a gândit mult la situația atunci când nu există o alimentație sănătoasă la dispoziție și la ceea că de fiecare dată atunci când oamenii ies din casă, ei văd influența distrugătoare a sistemului modern de alimentație asupra cartierelor rezidențiale. Scaune cu rotile sunt cumpărate și vândute ca mașini uzate. Centre de dializă se multiplica aidoma cafenelelor Starbucks. Ron Finley a decis că aceste lucruri trebuie să fie oprite.

Рон-Финли - гангстер-садовод

Ron Finley — grădinărit de guerrilla în South Central (Video)

 

El și-a dat seama că problema înseși conține o soluție. Alimentele sunt o problemă și în același timp o soluție. Și el a plantat o grădină în fața casei sale. Pe o bucată de pământ care separă trotuarul de drum. 45 de metri la 3 metri. Faptul este că acest pământ aparține orașului. Dar rezidenții trebuie să-l îngrijească.

El cu camarazii de la L. A. Green Grounds s-au reunit și au început să facă paturi, și să planteze copaci fructiferi și legume. Grupul lucrează pe bază de voluntariat și constă din grădinari din toate categoriile sociale ale orașului, lucrează gratuit. Grădina a fost minunată. Însă apoi cineva a depus o plângere.

Consiliul municipal al zonei a emis o hotărâre de a lichida grădina. L. A. Times a scris despre Ron Finley. Steve Lopez a filmat un video și a solicitat opinia Consiliului orașului, iar unul dintre participanți la Green Grounds a adunat 900 de semnături, și în final ei au biruit, a fost un succes. Ron Finley a câștigat. Los Angeles este lider în numărul de terenuri virane deținute de oraș. Aproape 67 de kilometri pătrați de teren vacant. Acest teren este suficient pentru a planta 725 de milioane de tufe de tomate. Pentru ca oamenii să cultive plante, el le spune: creșterea alimentelor este ca și imprimarea banilor proprii.

 

Рон-Финли - гангстер-садовод

 

Ron Finley este un artist. Grădinăritul este pentru el ca și graffiti. El folosește grădina ca o țesătură, iar plantele și arborii ca un desen cu care el decoră acest material.

Grădina sa a devenit un instrument de obținere a cunoștințelor, un instrument de a  converti cartierul său.

Potrivit lui Ron Finley, grădinăritul este cea mai benefică și cea mai îndrăzneață ocupație, mai ales în limita orașului. Oamenii îl întreabă: "Fin, nu ți-e frică că oamenii vor veni și vor fura recolta ta?" El răspunde: "Nu mă tem că o vor fura. De aceea grădina creste în stradă. Asta e ideea. Vreau ca ei să-mi ia recolta, recâștigând astfel sănătatea lor".

Odată el a întemeiat o grădină pe lângă baraca pentru persoane fără adăpost din South Central Los Angeles. Băieții i-au ajutat să descărcă răsaduri și au vorbit cum anterior lucrau pe pături împreună cu mama sau bunica, acest lucru le-a afectat mult, a fost grozav de a vedea în ei o schimbare spre bine, și este doar un caz din experiența sa.

 

Рон-Финли - гангстер-садовод

 

Ca rezultat, Green Grounds a creat aproximativ 20 de grădini. Aproximativ 50 de oameni au venit sa lucreze pe plantații pe bază de voluntariat.Copiii care cresc varza, mănâncă varza. Când ei cresc roșii, ei mănâncă roșii. Dar atunci când nici unul dintre aceste alimente nu este disponibil pentru ei, dacă nu li se arată cum alimentele afectează mintea și corpul, ei vor consuma orbește tot ceea ce li se propune. Tinerii au dorința de a munci, dar ei sunt ostatici ai situației, atunci când viitorul copiilor din familiile negrilor este predestinat și drumul lor duce spre nicăieri.

În horticultură, el vede o oportunitate de a arăta copiilor cum ei pot recâștiga comunitățile lor și a duce un mod de viață sustenabil. Unul dintre planurile sale constă în întemeierea grădinilor pentru întregul cartier și asigurarea unei aprovizionări locale cu alimente, convertirea containerelor de marfă în cafenele de alimentație sănătoasă. Sensul vieții sustenabile constă într-o muncă continue. Ron Finley spune că oamenii au nevoie de muncă, că copiii nu ar trebui să piară pe stradă, el vrea să le arate bucuria și demnitatea pe care o simți atunci când crești alimente și deschizi piețe de fermier.El vrea să facă grădinăritul atractiv. Ca toți să devin rebeli ai eco-revoluției, gangsterii grădinari.

Рон-Финли - гангстер-садовод

 

Puteți urmări video despre Ron Finley în limba engleză.

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.