Roscova este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale

/ Vizionări: 8852

Плоды рожкового дерева

Cei mai multi dintre noi ne aducem aminte de anii copilariei cand ne cataram prin roscovi si culegeam acele pastai pline de sucul dulce si vernil, atat de plin de sanatate. Ei dar anii aceia au trecut. Majoritatea roscovilor, din pacate au fost taiati, ei cultivandu-se acum in plantatii specializate. In prezent boabele din pastaile de roscove sunt transformate intr-o faina care seamna foarte bine cu pudra de cacao, dulce in mod natural, aromata si ideala in preparatele dulci, fiind unul din aditivii naturali si sanatosi (din pacate prea putin folositi), in produsele de panificatie, inghetata, sosuri pentru salate si alte produse alimentare. Pastaile de roscove pot fi macinate si fierte in apa pentru a produce un sirop gros.

 

Кэроб

 

Consumul de roscove in mod regulat in cantitati mici este o sursa de beneficii pentru sanatate. Roscova merita sa fie laudata pentru capacitatea de a regla procesul de digestie, avand calitati natural anti-alergice, este antiseptic si anti-bacterian foarte eficient.

23 de surse din care vegetarienii isi pot lua proteinele
23 de surse din care vegetarienii isi pot lua proteinele

Pudra de roscova cruda contine taninuri, bogate in acid galic, care ii confera toate aceste efecte beneficie care fac din roscova un medicament natural. Nu in ultimul rand roscova este un anti-viral eficient si o buna sursa de antioxidanti esenti. Combinatia acestor proprietati il face foarte eficient in cazul celor care sufera de diaree din cauze infectioase.

Pudra de roscove este un indulcitor natural foarte sanatos, avand capacitatea de a regla nivelul de glucoza din sange. Roscova contine fibre, care ajuta la reglarea in mod natural a nivelului zaharului din sange, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.

Fiind foarte bogate in fibre insolubile roscovele au capacitatea de a reduce in mod natural nivelul de colesterol. Efectele benefice asupra nivelului de colesterol sunt potentate de continutul natural ridicat de lignina si polifenoli, care sunt antioxidanti puternici, de obicei prezenti in produsele alimentare pe baza de plante.

Roscova nu contine grasimi saturate si nici colesterol.

Intr-o lingura de pudra de roscove veti gasi 13 % din valoarea zilnica de fibre. Consumati constant o lingura de pudra de roscove pe zi, si capacitatea dumneavoastra intelectuala se va dezvolta simtitor datorita cantitatii mari de vitamine B continute. 

 

Sursa