Rospotrebnadzor interzice vânzarea veselei Zepter

/ Vizionări: 8428

Rospotrebnadzor interzice vânzarea veselei Zepter

Rospotrebnadzor interzice vânzarea veselei Zepter Rospotrebnadzor interzice vânzarea veselei Zepter din cauza daunei posibile pentru sănătatea umană, a anunţat reprezentantul Oficiului Teritorial de Administraţie în Yakutia.

"Am primit o scrisoare de la Serviciul Federal de Supraveghere a consumatorilor (Rospotrebnadzor), care comunică că produsele sub marca Zepter nu respectă cerinţele sanitaro-igienice", - a explicat reprezentantul administraţiei.

Suedia a interzis vaccinarea obligatorie
Suedia a interzis vaccinarea obligatorie

Centrul de Igienă şi Epidemiologie din Moscova a efectuat studii sanitar-chimice a seturilor de veselă de bucătărie sub marca Haus Muller Zepter  pentru a controla corespunderea standardelor de igienă în timpul contactului cu produse alimentare. "Vesela pentru bucătărie din oţel de coroziune a demonstrat rezultate slabe la verificarea, care a fost realizată la comanda serviciului federal".

Studiile realizate au demonstrat excesul cantităţii de migraţie admisibile la substanţe chimice de mangan – cu  5,6-292,5 ori,  nichel - cu 1,7-2,1 ori, şi  fier – cu 5,4 – 287,5 de ori. În contact cu soluţia  de acid acetic de 4%  interiorul suprafeţei de vase de probe a schimbat culoarea spre una întunecată. "În acest sens, avem nevoie să identificăm toate punctele de vânzare din Yakutia  şi să interzicem comerţul", - a subliniat purtătorul de cuvânt.

Compania elveţiană Zepter produce vase, sisteme de purificare a apei şi a aerului, produse cosmetice, dispozitive medicale şi obiecte de lux. Produsele sunt fabricate la şapte fabrici proprii din Germania, Elveţia, Franţa şi Italia. Compania are birouri în peste 40 de ţări, o proporţie semnificativă de produse sunt vândute prin vânzările directe. Compania continuă să sublinieze caracteristicile  ecologice ale produselor sale - sloganul său este "Lupta pentru o viaţă mai lungă, mai sănătoasă şi mai fericită".

Acţiunile deţinute de Zepter -  aparţin fondatorului Philip Zepter, cifra de afaceri nu este divulgată.

 

 

Sursa