Rosselhoznadzor intenționează să permită importul fructelor din Moldova

/ Vizionări: 1562

Россельхознадзор намерен разрешить поставки фруктов из Молдавии

Rusia ar putea permite importul cireşelor, prunelor şi caiselor din Republica Moldova, a anunţat Rosselhoznadzor, serviciul fitosanitar de la Moscova, după o rundă de negocieri cu reprezentanţii Serviciului fitosanitar din Moldova, transmite ITAR-TASS.

Iulia Şvabauskene, vice-directorul Serviciului Fitosanitar din Rusia, a declarat că negocierile au avut loc la cererea părţii moldoveneşti.

„Partea moldovenească rămâne interesată de livrările fructelor pe piețele din Federaţia Rusă. Aceste livrări pot fi permise, doar după ce experţii ruşi vor analiza, în comun cu specialiştii moldoveni, securitatea produselor”, a spus Şvabauskene.

Potrivit sursei citate, Rosselhoznadzor intenţionează să ia cunoştinţă de mecanismele de certificare a produselor din Moldova. Partea rusă a cerut datele din ultimii trei ani, cu privire la volumul de producţie a unor specii de plante şi rezultatele monitorizării fitosanitare din zonele în care acesta sunt cultivate.

Rosselhoznadzor a interzis importul fructelor din Republica Moldova pe 21 iunie 2014. Autoritatea rusă a motivat decizia prin faptul că producătorii moldoveni ar fi încălcat condițiile de livrare.

 

 

Sursa: deschide.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137