Rusia pregătește un proiect ambițios pentru a proteja speciile felinelor mari pe cale de dispariție

/ Vizionări: 2424

крупные кошкиWorld Wildlife Fund în colaborare cu Fondul Global de Mediu (GEF) au anunțat despre disponibilitatea de a oferi Rusiei 60 milioane de dolari pentru a susține lucrările destinate conservării speciilor de feline pe cale de dispariție, inclusiv leopardul oriental din regiunea Amur și Asia, tigrul Amur și leopardul zăpezilor.

10 milioane de dolari din această sumă vor veni din bugetul  World Wildlife Fund, iar 12,5 milioane de dolari va aloca Fondul Global de Mediu, restul sumei va proveni din bugetele  țărilor care sunt parteneri GEF.

Bazându-se pe aceste fonduri, echipa de ecologiști pe tot parcursul anului va dezvolta un proiect pentru a sprijini zonele protejate locuite de feline rare, al cărui punere în aplicare este preconizată pe timp de patru ani. Proiectul va include ariile protejate în Caucazul de Nord, Altai, Extremul Orient și în Munții Sayan.

De asemenea, este cunoscut faptul că ecologiștii intenționează să atragă activ în punerea în aplicare a proiectului o serie de organizații non-guvernamentale, mediul științific și cel de afaceri, precum și autoritățile locale.

În afară de lucrul asociat de protecția specială a zonelor naturale, reprezentanți ai biroului rus de WWF intenționează să dezvolte în mod activ legislația internațională referitoare la resursele biologice, pentru a promova cooperarea internațională în domeniul activității anti-braconaj și a desfășura o misiune extinsă în rândul populației care va ajuta felinelor pe cale de dispariție .

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137