Rusia se pregateste de Revolutia gazelor de sist

/ Vizionări: 2676

Россия готовится к сланцевой революцииRusia a neglijat ani la rand profiturile pe care i le-ar putea aduce gazele de sist insa s-a hotarat sa nu mai rateze aceasta sansa.

Rosneft, gigantul energiei rusesti, a infiintat de curand o societate de explorare, impreuna cu norvegienii de la Statoil, care are ca scop evaluarea unei formatiuni geologice din regiunea Volgai, unde se presupune ca ar exista resurse importante de gaze de sist.

In aceasta vara si Gazprom a semnat  deja un contract cu americanii de la Halliburton pentru a se familiariza cu tehnologiile folosite in extractia hidrocarburilor neconventionale. Hotararea constituie un viraj de 180 de grade pentru Gazprom care considera gazele de sist mai degraba un pericol pentru mediul inconjurator, decat o afacere profitabila“, scrie lesechos.fr.

Gazprom Neft, subsidiara  a gigantului petrolier rus Gazprom, planuieste sa extraga cel putin 300 milioane de gaze de sist pana in 2020.

Cu exceptia  Antarcticii, unde exploatarea este dificila, din motive tehnologice, economice si de mediu, gazele de sist reprezinta una dintre  cele mai bune piste prin care Rusia isi va asigura viitorul”, a spus Elena Telegina, directorul institutului de energie si geopolitica din Rusia.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137