Rusia: Uzina atomica plutitoare, unica in lume, functionala din 2019

/ Vizionări: 2866
Tag-uri:

Россия: первая в мире плавающая атомная электростанция будет запущена в 2019 году Rusia a anuntat ca va da in folosinta, in 2019, prima centrala nucleara plutitoare din lume, denumita Akademik Lomonosov, prima dintr-o flota de centrale nucleare  pe apa ce vor furniza energie marilor companii industriale sau platformelor marine de foraj, scrie inhabitat.com.

Akademik Lomonosov a carei constructie a inceput in 2007 va avea o greutate de 21.500 de tone si un echipaj de 69 de oameni. “Nava nucleara”  va fi tractata spre locul in care va fi amplasata si  va fi echipata cu doua reactoare KLT-40, ce vor genera suficienta energie pentru a alimenta un oras cu 200.000 de locuitori. Costurile proiectului se ridica la 232 de milioane dolari”, potrivit inhabitat.com.

Uzinele plutitoare vor putea fi modificate astfel incat sa produca si apa potabila, printr-un proces de desalinizare a apei marine. Centrala de pe Akademik Lomonosov ar putea furniza zilnic 240.000 de metri cubi de apa dulce.

Constructorii navei  afirma ca procesul de imbogatire a combustibilului nuclear respecta standardele Agentiei Internationale pentru Energie Atomica si nu prezinta riscuri de mediu.

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137