S-a inventat ciocolata care încetineşte îmbătrînirea

/ Vizionări: 2750

S-a inventat ciocolata care încetineşte îmbătrînirea

Ciocolata poate constitui un mijloc de întîrziere a procesului de îmbătrînire, susţin cercetători de la Cambridge. Ei au creat o tehnologie care creşte capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizată la fabricarea ciocolatei, scrie Internovosti.ru. Acestea molecule îmbunătăţesc saturaţia epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de îmbătrînire.

 

O tânără din Chișinău produce ciocolată vie
O tânără din Chișinău produce ciocolată vie

Cercetători ai companiei Lycotec au schimbat compoziţia ciocolatei cu un ingredient, cunoscut sub numele de Coco-Lycosome. Astfel, au amplificat de 20 de ori capacitatea de absorbţie a flavonoizilor de către organismul uman. Drept urmare, o bucăţică mică din noua ciocolată echivalează cu două tablete de ciocolată obişnuită, cu un nivel ridicat de cacao, în ceea ce priveşte efectul de întinerire.

Fondatorul Lycotec, Ivan Petyaev, susţine că tehnologia de schimbare a compoziţiei ciocolatei nu afectează gustul sau textura noului produs, iar siguranţa Coco-Lycosome a fost confirmată în mod oficial.

Noul produs este gata să-şi facă intrarea pe piaţă. Cu toate acestea, nutriţionista Carrie Ruxton are unele îndieli cu privire la valenţele produsului: "De regulă, flavonoizii se absorb greu, de aceea ideea este interesantă, dar aştept o confirmare a eficienţei noii ciocolate în mod concret".

 

 

Sursa: moldovenii.md