S-a inventat perna care te scapă de sforăit

/ Vizionări: 2798

S-a inventat perna care te scapă de sforăit

S-a inventat perna care te scapă de sforăitCercetătorii japonezi au inventat o pernă care ajută femeile să scape de nopțile îndelungate în care nu pot să doarmă din cauza sforăitului partenerului. Aceasta întoarce capul persoanei cu pricina în momentul în care începe să facă gălăgie.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Waseda a creat un robot care face în așa fel încît căile respiratorii să rămînă libere și să nu apară sforăitul. Perna are forma de urs și are un microcip care detectează zgomotul.

Sforăitul tulbură liniştea
Sforăitul tulbură liniştea

Creația a fost prezentată în cadrul Expoziției Internaționale de Roboți din Japonia, purtînd numele de "Jukusui-kun", ceea ce înseamnă "somn adînc". În afară de dispozitivul care stă sub cap, mai este atașat și un aparat care va sta conectat de mîna celui care doarme și care are rolul de a detecta scăderea oxigenului din sînge.

Nu trebuie să te îngrijorezi că patul tău se va umple de fire, căci nu este cazul. Informația este condusă chiar prin corpul celui care doarme, pînă la un senzor care se află sub așternuturi. Dacă ai răbdarea de a sta toată noaptea cu un dispozitiv lipit de mînă și de a nu-ți mișca gîtul și capul de pe perna cu pricina, s-ar putea să nu mai sforăi.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md