SAIC Ye Zi — 2010

/ Vizionări: 3742

SAIC Ye Zi - 2010

 

SAIC Ye Zi - 2010

În timp ce europenii încearcă cu disperare să reducă la zero emisiile, provenite de la maşinile lor, chinezii au mers mult mai departe. Conceptul lor nou (crearea companiei SAIC, cu sediul în Shanghai urbanist), nu numai că nu poluează, dar şi  este capabil să asigure curăţenea!

Desigur, detaliile tehnice, privind produsul nou sunt tăinuite, dar informaţiile generale au fost anunţate chiar înainte de deschiderea Auto Show-ului de la Beijing, în aprilie 2010. Se  numeşte acest miracol Ye Zi, care foarte aproximativ poate fi tradus ca "frunza". Denumirea,desigur, nu a fost aleasă întâmplător, deoarece plantele au capacitatea de fotosinteză, adică produc oxigen. Chinezii din SAIC vor să facă o aluzie că au reuşit să dezlege secretul naturii şi să-l pună în slujba umanităţii.

SAIC Ye Zi -  2010

Schema de lucru SAIC 2010

 

Desigur, nu poate fi vorba despre orice tip de motor cu ardere internă la un astfel  exemplar.  Numai motorul electric, desigur, în pereche cu cele mai răspândite astăzi baterii litiu-ion. Încărcarea este posibilă de la turbinele eoliene, care sunt ascunse în roţi, precum şi de la pile galvanice (elemente – trad.), convenabil amplasate pe acoperiş. Acoperişul maşinii, de altfel, va fi direct responsabil pentru "fotosinteză", care, pe de o parte, va absorbi emisiile nocive, şi, pe de altă parte - de fapt, va produce oxigen.

 

Sursa