Saisbury – energia solară direct de la magazin (+Video)

/ Vizionări: 4672

Sainsbury – солнечная энергия из магазина (+Видео) 

 

Energia solară şi eoliană pentru tot pământul în anul 2030
Energia solară şi eoliană pentru tot pământul în anul 2030

Compania britanică Sainsbury este unul dintre cei mai mari comercianţi cu amănuntul din ţară. Rețeaua include supermarketuri. Însă, recent, compania a devenit liderul Marii Britanii, într-un domeniu complet diferit. După instalarea panourilor solare pe acoperişurile a 169 de magazine din întreaga țară, Sainsbury s -a transformat în cel mai mare operator de energie solară.

 

Capacitatea totală a panourilor solare în magazinele Sainsbury constituie 16 MW. 69500 de module solare, instalate deasupra capetelor cumpărătorilor, anual previn 6800 tone de emisii de dioxid de carbon în atmosferă.

Supraproducţia energiei solare în Germania
Supraproducţia energiei solare în Germania

Implementarea în masă a instalațiilor fotovoltaice este o parte a unui program corporativ care vizează reducerea amprentei de carbon a companiei cu 30% în termeni absoluți și cu 65% față de rezultatele anului 2010. Pînă în 2030, Sainsbury intenţionează să reducă în jumătate emisiile de dioxid de carbon.

În opinia lui Justin King, directorul executiv al companiei: "Saisbury a făcut progrese reale în îndeplinirea obligațiilor ecologice. Această instalare pe scară largă a panourilor solare este un pas semnificativ înainte. Acest lucru este favorabil pentru mediul înconjurător și afacerea noastră; noi suntem în căutarea oportunităților pentru a instala cât mai multe panouri solare".

"Deja acum, noi producem mai multă energie decât majoritatea fermelor solare comerciale. Supermarket-urile sunt comparabile cu terenurile de fotbal amenajate pe acoperiș. Astăzi a sosit momentul pentru a le transforma în ceva util. Contractele importante încheiate de compania noastră sprijină întregul sector al surselor de energie regenerabilă. Ele sunt semnificative pentru energetica solară şi îi dau posibilitatea de a se dezvolta și prospera".

Reţeaua de supermarketuri Sainsbury reprezintă un excelent exemplu de utilizare a surselor de energie regenerabilă. În plus, la programul solar, compania a pus în funcţiune în 100 de magazine din întreaga ţară 40 de instalații de biogaz, precum şi pompe geotermale.

 

Sainsbury – солнечная энергия из магазина (+Видео) 

Energia solară în buzunar
Energia solară în buzunar

 

Comentînd activitatea rețelei comerciale, şeful departamentului pentru politică şi companii în cadrul organizaţiei ecologice „Prietenii Pămîntului” (Friends of the Earth), Craig Bennett a spus: "Aceste investiții solare fac Sainsbury mai verde decît un băcan și oferă venituri semnificative în sectorul energiei regenerabile din Marea Britanie. Companiile din Marea Britanie se conving de beneficiile economice obţinute în urma utilizării energiei curate a soarelui, vîntului şi a valurilor, ceea ce reduce dependenţa noastră de combustibilii fosili mai scumpi. Este un pic surprinzător, dar 85% din populaţie vrea ca noi să renunțăm la combustibilii fosili în favoarea surselor de energie regenerabile. În perspectivă pe termen lung, acest lucru va contribui la scăderea conturilor și crearea noilor locuri de muncă".

 

 

 

 

Sursa: ekopower.ru