Sait-uri dedicate copiilor promovează produse nocive

/ Vizionări: 5914

site-uri pentru copii publicitate produse nocivePe sait-uri, care sunt populare la utilizatorii web de vârstă fragedă, se face publicitate în mare majoritate la produse alimentare dăunătoare, consideră lucratorii instituţiei de cerceatare Berkeley Media Studies Group (SUA), care, după ce au studiat 28 de resurse cele mai des vizitate de copii, au ajuns la concluzia, că majoritatea produselor alimentare, la care se face publicitate pe aceste sait-uri, intră în categoria “junk food”. Spre exemplu, pe sait-urile, companiilor Nickelodeon şi Cartoon Network există o mulţime de spoturi publicitare, dedicate fulgilor glazuraţi, bomboanelor, băuturilor carbogazoase şi fast-food.

 

Din cele 77 de produse alimentare, care apar în publicitate pe 28 de sait-uri, doar cinci (inclusiv fulgi de ovăs, lapte şi suc natural de fructe) sunt recomandate copiilor de către medici. Alte 49 intră în categoria produselor, pe care copiii ar trebui să le evite, şi 23 sunt caracterizate ca neutrale, pentru că nu pot fi atribuiţi nici la junk food, nici la produse alimentare nutritive. 

Despre faptul că acele companii, care se ocupă de producerea fast-food, au început să “agaţe” utilizatorii minori online, experţii au incept să ne spună deja cu câţiva ani în urmă. Astfel de giganţi ai pieţei de fast-food, precum McDonalds, Kinder, Hubba Bubba şi Haribo, atrag copii la site-urile lor prin oferirea jocurilor, clipurilor video şi desenelor animate.

Însă, companiile neagă toate acuzările: cei de la McDonalds pretind că jocurile, video clipurile şi desenele animate pe paginile lor web sunt folosite mai mult pentru distracţie decât pentru promovarea producţiei companiei, iar reprezentanţii Haribo, la rândul său, ne spun, că firma lor are o atitudine responsabilă faţă de marketing şi îşi poziţionează produsele sale de cofetărie doar în calitate de dulciuri, care ar trebui să fie consumate în cantităţi rezonabile, respectând un regim alimentar echilibrat. Cu alte cuvinte, ca de obicei, nimeni nu poartă nici o vină. Însă tot mai mulţi copii se îngraşă şi se transform în mici handicapaţi…

Sursa: compulenta.ru