Sanyo a construit în Japonia o uzină de producere a bateriilor pentru vehicule electrice

/ Vizionări: 3962

Sanyo a construit în Japonia o uzină de producere a bateriilor pentru vehicule electrice

Sanyo a construit în Japonia o uzină de producere a bateriilor pentru vehicule electrice Compania bine cunoscută în ramura producerii surselor reîncărcabile de energie electrică, Sanyo Electric Co, a anunţat ieri finalizarea construcţiei uzinei de producere a bateriilor litiu-ion pentru piaţa în creştere a vehiculelor electrice.

Mercurul, interzis in bateriile de ceasuri
Mercurul, interzis in bateriile de ceasuri

În prezent vehiculele electrice sunt aproximativ la 12-18 luni până la intrarea pe piaţa de masă, şi, adesea, numarul de comenzi prealabile pentru acest transport, încă exotic, depăşeşte capacitatea industriei, nu numai în ziua de azi, dar şi a viitorului apropiat. Prin urmare, companiile mari, în mod activ, investesc în proiecte promiţătoare, legate de completarea pieţei noi.

Uzina nouă Sanyo este situată pe teritoriul fabricii Kasai în prefectura Hyogo, Japonia. Capacitatea potenţială de producţie este 1 milion de celule acumulatoare într-o lună, dar dacă va fi necesar, productivitatea fabricii poate să crească la sosirea comenzilor noi.

În ciuda faptului că Sanyo este lider în industria de furnizare a  bateriilor nichel-metal (NiMH) pentru industria auto (Ford, Honda, PSA Peugeot Citroen), compania, în mod constant, este în creşterea producerii bateriilor cu o tehnologie litiu-ion. În acest scop, Sanyo a intrat în parteneriat cu gigantul auto Volkswagen, pentru a satisface nevoile producătorului auto în baterii pentru viitoarele automobile hibrid. De asemenea, Sanyo va furniza acumulatoare litiu-ion pentru hibrizi de la Suzuki.

Energia solară în buzunar
Energia solară în buzunar

Până în 2020, conducerea companiei urzeşte planuri ambiţioase de căpturare a 40% din piaţa bateriilor pentru vehicule electrice.

Compania Sanyo se ocupă cu producerea nu numai a surselor de electricitate pentru vehicule electrice scumpe, dar şi produce modele confortabile şi promiţătoare de biciclete electrice, care devin un mijloc de transport tot mai reclamat, în special în oraşele, în care conducerea maşinii a  devinit o aşteptare continuă în trafic. Probabil, producerea de masă a bateriilor va reduce costurile pentru toate tipurile de electrice individuale, care la ziua de azi nu pot concura cu transportul tradiţional fără diferite programe de dotare din partea statului.

Pe foto uzinei noi Sanyo se vede, că compania utilizează activ sursele regenerabile de energie - toate acoperişurile secţiunilor şi clădirilor uzinei sunt acopere cu panouri solare albastre, ceea ce face producerea bateriilor şi, ca urmare, a vehiculelor electrice, mai ecologică.

Informaţii oficiale:

1. Construirea fabricii a costat 13 miliarde de yeni.

2. Începerea construcţiei - septembrie 2009, finisarea - iulie 2010.

3. Producerea: baterii litiu-ion pentru transportul electric ecologic.

4. Suprafaţa uzinei: 42831 metri pătraţi (cinci etaje).

5. Capacitatea: 1 milion de celule acumulatoare pe lună.

 

 

Sursă