Șapte mari orașe ale lumii, care vor dispărea pînă în 2100

/ Vizionări: 5408

Șapte mari orașe ale lumii, care vor dispărea pînă în 2100

 

Șapte mari orașe ale lumii, care vor dispărea pînă în 2100

 

Va rămîne oare lumea la fel peste 100 de ani? Aceasta-i întrebarea pe care și-o pun mulți specialiști, fiind aproape siguri că ne așteaptă mari schimbări pe care cu greu le putem prevedea, dar, cumva, simțim că se vor întîmpla.

Cu toate că e imposibil să prevezi viitorul, unii deja susțin că harta lumii nu va mai fi cu siguranță aceeași. Anumiți experți dau chiar prognoze concrete, precum cele care spun că, pînă în 2100, vor dispărea orașe emblematice actuale ale lumii, simboluri ale dezvoltarii tehnologice și prosperității economice.

San Francisco, SUA. Cauza - cutremur

Marele oraș american nu va apuca anul 2100, căci in jurul anului 2086 in zonă va avea loc un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter.

Detroit, SUA. Cauza – dispariția populației

Populația din Detroit a scăzut în mod constant, din 1950 și pînă astăzi reducîndu-se cu o treime. Este de așteptat ca acest proces să continue încet, dar sigur. Există, de asemenea o altă prognoză sumbră pentru orașul Detroit: șomajul. În 2030, în Detroit, acesta va atinge o cotă de 10 %, ceea ce va agrava și mai mult situația.

Veneția , Italia. Cauza - scufundarea uscatului

Orașul romantismului, al frumoaselor canale, sutelor de bărci și arhitecturii minunate. Din păcate, Veneția se scufundă în mod constant, un proces observat de sute de ani. În 100 de ani, Veneția a intrat la apă cu 24 cm.

Mexico City , Mexic. Cauza - lipsa apei potabile și alunecările de teren

Mexico City se scufundă, chiar dacă nu în ocean. Orașul se află pe un imens strat apos care este, totodata, și principala sursă de apă potabilă pentru locuitorii metropolei. Ori de cîte ori un locuitor, dintre cele 20 milioane ale metropolei, consumă apă, orașul se duce în jos.

În ultimul secol, în anumite părți, orașul s-a scufundat cu 9 metri. Se presupune că stratul apos este pe sfîrșite, ceea ce va conduce la o penurie de apă pentru orașul aflat într-o continuă expansiune.

Napoli, Italia. Cauza - o erupție vulcanică

Aproape o jumătate de milion de oameni locuiesc în așa-numita "zonă roșie", situată în apropierea vulcanului Vezuviu. Oameni care, cu siguranță, vor muri în cazul unei erupții masive a vulcanului, dacă nu vor fi evacuați rapid. O astfel de erupție este foarte probabilă și, la fel de probabilă, este și dispariția orașului odată cu ea, pînă în 2100.

Timbuktu, Mali. Cauza - desertificare

Orașul Timbuktu din Mali este amenințat să devină o zonă desertică. În fața atacului desertic, în Mali se află pe masa autorităților mai multe proiecte care ar putea transforma din nou pămînturile nisipoase în pămînturi fertile și roditoare. Este incurajată, în special, plantarea de copaci. Cu toate acestea, unele părți ale orașului sînt acum acoperite de nisip.

Ivanono, Rusia. Cauza – migrația populației

Orașul a fost un mare centru al producției textile în perioada sovietică. Numărul femeilor îl depășește pe cel al bărbaților, nivelul natalității scade progresiv, iar mortalitatea crește. Ivanovo pare condamnat la dispariție.

 

 

Sursa: moldovenii.md