Şapte reguli care vor permite să trăim până la 90-100 de ani

/ Vizionări: 4346

Şapte reguli care vor permite să trăim până la 90-100 de ani

 

Şapte reguli care vor permite să trăim până la 90-100 de ani

 

Cardiologul american renumit, Clyde Yancy, a declarat că fiecare om are o şansă de 90 la suta să devină un longeviv şi să sărbătorească ziua lui de naştere la nouăzeci sau la o sută de ani. Pentru a face acest lucru, el trebuie doar să urmeze şapte principii simple.

Potrivit medicului, fiecare persoană concretă  este în stare să obţină o sănătate optimă, îndeplinind următoarele acţiuni.

În primul rând.  Duceţi o viaţă activă. Lipsa de activitate fizică ia aproape patru ani de viaţă. Oamenii care sunt inactivi, din punct de vedere fizic, de doua ori mai des sunt predispuşi riscului de maladii cardiace şi de accident vascular cerebral.

În al doilea rând. Cunoaşteţi şi controlaţi nivelul de colesterol. Nivelul înalt de colesterol în sânge poate duce la acumularea depozitelor de grăsime în artere şi majora riscul de maladii cardiace şi de accident vascular cerebral.

În al treilea rând. Urmaţi o dietă sănătoasă. Nutriţie corectă este unul dintre elementele cele mai importante, care vor îmbunătăţi sănătatea. Urmaţi această regulă, deoarece este foarte uşoară. Potrivit profesorului universitar, şeful departamentului de cercetare a hipertensiunii arteriale în Centrul Federal al Inimii,  Sângelui şi Endocrinologie V.A. Almazov, dna  Alexandra Conradi, pentru a menţine o sănătate bună, este deosebit de important să consumaţi o cantitate mare de fibre, cereale, legume şi fructe proaspete.

Al patrulea rând. Cunoaşteţi şi controlaţi tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este adesea numită "ucigaşul tacit". Ca rezultat, oamenii pot reduce riscul de accident vascular cerebral cu 40%  şi riscul de atac de cord - cu 25%.

Al cincilea rând. Menţineţi o greutate sănătoasă. Excesul de greutate este un factor major de risc pentru boli de inimă şi accident vascular cerebral. Obezitatea poate reduce speranţa de viaţă cu aproape patru ani. Irina Zalem, candidat în ştiinţe medicale, medic-terapeut, expert al programului „Fără alergie” susţine că obezitatea  este complicată cu o diabet zaharat şi hipertensiune arterială.  Din cauza  abundenţei de grăsimi de origine animalieră creşte semnificativ numărul de persoane care suferă de nivelul ridicat de colesterol în organism. Iar hipodinamia se întâlneşte aproape la fiecare al doilea locuitor urban modern.

Al şaselea rând. Cunoaşteţi ameninţări asociate cu diabeul zaharat. Diabetul măreşte riscul de hipertensiune arterială, ateroscleroză, boli de inimă coronariene şi accident vascular cerebral, în special, dacă nivelul de zahăr în sânge este controlat insuficient.

Al şaptea rând. Nu fumaţi. Zeci de mii de oameni mor prematur în fiecare an din cauza consumului de tutun şi pe mii de non-fumători îi aşteaptă  aceeaşi soarta din cauza fumatului pasiv. Odată ce persoana renunţă la fumat, riscul maladiilor de inimă şi de accident vascular cerebral începe să scadă. După 15 ani, ameninţarea nu va fi mai mare, decât cea la un nefumător.

Clyde Yancy este sigur că transformarea oamenilor în longevivii centenari va contribui la salvarea miliardelor de dolari pentru economie prin reducerea costurilor de tratare a bolilor cardiovasculare. Oamenii înşişi vor economisi banii lor proprii, deoarece acestea nu vor fi cheltuite pe medicină cu plată, dacă vor urmări sfaturile gratuite.

 

 

Sursa: zelife.ru