Sare din țelină

/ Vizionări: 3804

Соль из сельдереяSarea poate fi organică și anorganică. Omul este capabil să absoarbă componentele utile numai din săruri organice naturale, anorganice, sărurile neorganice pot fi prelucrate doar parțial, și în cel mai bun caz eliminate din organism, în cel mai rău caz - acumulate. Sarea organică se conține în plante, care o absoarbă din sol și transformă în continuare în compuși organici utili.

Țelina este o planta care abundă în această sare, motivul pentru care ea a servit ca un exemplu de o sursă de săruri utile.

Tot de ce aveți nevoie – să cumpărați țelină (de preferință, belgiană sau israeliană, pentru că tulpinile plantelor cultivate acolo diferă printr-o salinitate maximă), care se usucă și se măcină.

Pentru a face sare din țelină

tulpinile se curăță complet de frunze, care pot avea un gust amar, apoi se taie și se lasă să se usuce. Cel mai important lucru în acest proces - să nu depășiți temperatura de uscare mai sus de 42 de grade, altfel nimic util în această sare nu veți găsi, ci pur și simplu o veți arde. Când țelina se va usca, aceasta se măcină într-o pulbere fină. Și sarea naturală și utilă este gata.

In afară de utilitatea acestui produs, se poate nota că el are un gust mult mai ușor și mai plăcut decât sarea obișnuită și un miros plăcut de plante. O astfel de sare va fi un adaos perfect la orice masă!