Savanta malaeziană a devenit primul ambasador spaţial al ONU

/ Vizionări: 3300

Savanta malaeziană a devenit primul ambasador spaţial al ONU

 

Savanta malaeziană a devenit primul ambasador spaţial al ONUAstrofizicianul din Malaezia, Mazlan Othman, a devenit primul ambasador spaţial al ONU - un oficial responsabil pentru procesele verbale ale întâlnirilor şi felicitărilor cu reprezentanţii civilizaţiilor extraterestre pe planeta noastră.

Justiţia juvenilă: cum ONU reduce populaţia
Justiţia juvenilă: cum ONU reduce populaţia

Numirea ei ca şi înseşi ideea creării postului de ambasador spaţial, trebuie să fie aprobată de către Adunarea Generală a ONU şi  comitetele ştiinţifice consultative ale acestei organizaţii. Savanta de 58 de ani a început deja să realizeze împuternicirile noi, constatând importanţa dezvoltării unui protocol detaliat în cazul de contact cu extratereştrii.

"Căutarea civilizaţiilor extraterestre trezeşte speranţa că, mai devreme sau mai târziu, omenirea va primi de la ei un semnal din spaţiu. Când acest lucru se va întâmpla, trebuie să fim pregătiţi pentru a da un răspuns coordonat, care va lua în considerare toate aspectele delicate, - a declarat Othman. - ONU este cel mai bine pregătită pentru a face faţă unui astfel proces de coordonare".

Mass-media au numit-o "persoana, care va fi prima din numele tuturor pământenilor să spună bun venit străinilor, atunci când ei vor veni în contact cu noi".

Othman este plină de cele mai serioase intenţii. Deja în această săptămână ea va rosti la Londra, în faţa Societăţii Regale Britanice raportul cu privire la consecinţele posibile ale apariţiei emisarilor civilizaţiilor extraterestre şi necesitatea efectuării acţiunilor politice anterioare.

Severn Suzuki: o fată la tribuna ONU
Severn Suzuki: o fată la tribuna ONU

Potrivit ITAR-TASS, înainte de a fi numită la un post de ambasador, Mazlan Othman a fost şeful Agenţiei Naţionale Spaţiale din Malaezia şi în noiembrie 2007 a trimis la bordul rachetei ruse primul cosmonaut malaezian Muszaphar Shukor.

 

Sursa:  izvestia.ru (imagine img1.1tv.ru)