Scurgerile de gaz metan din zona arctică prefigurează un scenariu catastrofal

/ Vizionări: 2260

Утечка метана в Арктике может привести планету к катастрофе

 

Planeta este în real pericol din cauza unor puţuri imense, prin care scapă metan în atmosferă. Metanul va fi principalul motor al schimbărilor climatice, în cazul în care fenomenul continua în zona arctică, sunt concluziile unui studiu realizat de cercetatorii Universității din Stockholm. Gazul metan este de 23 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon.

Jason Box, , care a condus studiul, avertizează că scăpările de gaz metan din Oceanul Arctic prefigurează un scenariu catastrofal pentru planeta noastră, potrivit Daily Mail.

S-ar putea să scape o mulţime de gaz metan în atmosferă. Chiar dacă numai o mică parte din carbonul aflat pe fundul oceanului este eliberat în atmosferă, suntem distruşi”, a spus Jason Box.

Emisiile de gaz de pe fundul oceanului sunt cauzate de colapsul straturilor de rocă prinse în apă îngheţată, din cauza creşterii temperaturilor.

Suntem pe o traiectorie a unui scenariu greu de controlat. El va deveni imposibil de gestionat. Acest lucru este deosebit de îngrijorător, deoarece Arctica se încălzeşte mai repede decât oricare altă regiune de pe Pământ”, a explicat cercetătorul.

 

Sursa