Secretul fericirii — a fi mai aproape de natură

/ Vizionări: 4544

 

O veche credinţă că fiecare om trebuie să construiască o casă, să crească un copil și să planteze un copac nu este suficientă pentru a face acest om fericit.

 

Potrivit oamenilor de știință britanici, omul are nevoie să trăiască alături de copaci, deci, să revină înapoi la natură. Acest lucru, desigur, nu înseamnă că locuitorii din mediul urban ar trebui să se mute în masă în pădure. Ei au nevoie doar să locuiască aproape de parcuri sau grădini. Şi atunci sentimentul minunat de pace și de armonie va umple sufletele lor torturate de stres.

Și dacă noi am suspectat intuitiv acest lucru, cercetătorii de la Universitatea din Exeter au efectuat observații pe termen lung şi au dovedit că doar în mijlocul naturii omul devine fericit și optimist.

Specialiştii au realizat o observare prelungită a vieții de 5 mii de persoane familiste şi 10 mii de persoane singuratice care s-au mutat în oraşe. Toți participanții la proiect au confirmat că atunci când ei au trăit în imediata apropiere de natură, ei au fost mult mai fericiţi și nu au suferit din cauza diferitelor fobii. Dar cea mai importantă și surprinzătoare constatare este după cum urmează: starea omului apropiat de natură poate di comparată cu euforia îndrăgostiţilor!

 

 

Cекрет счастья заключается в близости к природе

Cекрет счастья заключается в близости к природе

Cекрет счастья заключается в близости к природе

 

 

Sursa: vk.com

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137