ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Secretul longevității la săteni




Se pare că motivul pentru reinstalarea în sat poate fi căutarea tinereții veșnice. Medicul local care de la locul de muncă în spital a plecat la un post înalt în Departamentul  Regional Sănătate Publică și s-a întors la Ayurveda spune că  oamenii de la țară sunt obișnuiți cu puține alimente și multă muncă. Ei sunt de acord cu locul lor în viață. Și respectă în mod natural ritmurile naturii!

Răspunsul unui alt prieten filozof de asemenea a fost asociat cu ritmurile naturii: "În fiecare an acești oameni trec în armonie cu natura perioada estivală de "înflorire" a  forțelor organismului uman, abundența autumnală, o pauză înainte de iarnă , și în primăvara anului o nouă renaștere. Acest lucru se petrece nu numai în natură, ci și în organismul și sufletul uman de asemenea. Orice încercare de a sparge ritmul anual,  îl face mai slab. La fel ca și perturbarea ritmului zilei".

În fiecare dimineață sătenii exercită lucrul fizic: unul - grădina, altul - animale. Și nu este vorba doar de forță fizică, ci despre integritate și echilibru. Iar integritatea vă permite să faceți totul mai eficient. Și eficiența eliberează forțele noi.
Aici în sat bioritmurile nu sunt un termen ezoteric, ci o manifestare destul de clară a fiziologiei noastre.
Ai mâncat pe timp de noapte – nu te vei scula dimineața la timp și nu vei folosi entuziasmul matinal. Dacă ai ratat avântul de forțe matinale, mai bine să nu întreprinzi ceva în pofida recesiunii, mai bine așteaptă redresarea forțelor și numai apoi să pleci la tăiat lemne. Dacă nu vei aștepta revenirea puterilor, vei  frânge spinarea. Totul e foarte simplu. Totul este foarte clar.

Păcat doar că abilitatea sătenilor în vârstă de a tăi în ritm cu lumea nu mai trece la moștenitorii lor. Cei care au plecat la oraș trăiesc altfel, se îmbolnăvesc și vin în sat la rudele să se trateze și să se plângă.
Noi, foștii orășeni, colectăm cunoștințele de la bătrânii locali, vizionând și comparând. Și numai după ce ne convingem că funcționează, începem să urmăm obiceiurile rurale. Interesant, vom ajunge vreodată la o sută de ani?

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 30 mai 2014 15:33
Vizualizări: 2309

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
103
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
117
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
87
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
126