Secretul reparării ADN-ului, descifrat: ne vindecăm de cancer?

/ Vizionări: 7286

Secretul reparării ADN-ului, descifrat: ne vindecăm de cancer?

 

Secretul reparării ADN-ului, descifrat: ne vindecăm de cancer?

 

Oamenii de ştiință au reuşit să descifreze mecanismele de reparare ale ADN-ului celulelor canceroase, ceea ce va permite ca tratamentele să fie mult mai eficace şi să ducă la vindecarea bolii.

O echiрă internațională de oameni de ştiință, condusă de cercetătorii de la Universitatea Davis din California, a descoperit că repararea ADN-ului din celulele canceroase nu este o stradă cu sens unic, aşa cum se credea.

Descoperirile lor arata în schimb că această recombinare, un proces important de reparare a ADN-ului, are un mecanism de auto-corectare, care permite codului genetic să facă o transformare virtuală şi să se regenereze.

"Acest mecanism de reparare ar putea să ne spună de ce aceste celule canceroase devin rezistente la tratamentul cu radiații şi chimioterapie, care lucrează la deteriorarea ADN-ului", a spus Heyer.

Dacă putem confirma faptul că aceste mecanisme există şi în celulele umane, atunci vom determina celulele canceroase să fie mai sensibile la deteriorarea ADN-ului, datorită tratamentului", a concluzionat Heyer.

 

 

Sursa: moldovenii.md