Şeful de poliţie în ţară este un vegetarian

/ Vizionări: 4854

Şeful de poliţie în ţară este un vegetarian

Ministrul de Interne a împărtăşit secretele dietei personale

Poziţia Asociaţiei Americane Dietetice despre alimentaţia vegetariană
Poziţia Asociaţiei Americane Dietetice despre alimentaţia vegetariană

Poporul deja compune bancuri despre poliţiştii burduhănoşi şi neîndemînatici. Mai ales despre poliţia rutieră. Şi cît de multe statuete sunt vîndute în chioşcuri de suvenire ieftine! Dar, în realitate, nu este chiar aşa de rău. Fiind fost ofiţer de poliţie, vă voi împărtăşi un secret: mulţi dintre gardienii ordinii publice par a fi plini din cauza vestelor grele pe care le poartă sub sacou. Chiar şi soţia mea la un timp se minuna: în ospeţie veneau poliţiştii din patrulă, băieţii normali, subţiri. Iar cînd îi vezi la serviciu – nişte gogoaşe.

Cu toate acestea, fără a ţine seama de vesta antiglonţ, forma fizică, la cel puţin o jumătate din angajaţii organelor de drept, lasă de dorit. Însă, Ministrul de Interne, Raşid Nurgaliev, chiar şi în vestă nu poate fi suspectat de excesul în greutate. Deşi cîţiva ani în urmă, generalul josuţ cîntărea aproximativ o sută de kilograme! Şi în cîteva luni a pierdut 30 de kilograme! Am reuşit să-l determin să facă confidenţe la un teren de hochei, pe care ministrul de Interne îl frecventează deseori.

 

Tot adevărul despre carne în 60 de secunde (Video)
Tot adevărul despre carne în 60 de secunde (Video)

- Un stil de viaţă sedentar, multă muncă, lipsa unei dieta normale - toate acestea au dus la ceea că la un moment dat, elementar, a fost greu de existat. Şi nu este un lucru plăcut pentru un bărbat, care se respectă, - a spus Nurgaliev, scoţînd casca.

- Şi cum aţi obţinut rezultate aşa de impresionante? O super-dietă sau medicamente speciale?

- În nici într-un caz! Nici un fel de medicamente. Reţetele pentru un stil de viaţă sănătos sunt foarte simple, trebuie doar să le urmăm încontinuu cu precizie. Acest lucru este tocmai cel mai dificil. Adică, factorul moral: a dori să te schimbi, să te iubeşti, în final, şi s-o ţii aşa. Iar în rest totul era chiar banal: fără alcool, fără alimente grele, plus exerciţii fizice. Timp pentru educaţie fizică ar trebui să fie întotdeauna. Nu este neapărat să faci înviorare dimineaţa. Ei bine, să zicem, a apărut un moment liber sau pur şi simplu ai lăsat documentele deoparte pentru cÎteva minute, ai luat în birou un cerc, l-ai învÎrtit cel puţin trei minute. Si veţi fi uimiţi de rezultate, credeţi-mă!

- Raşid Gumarovici, şi ce însemnă pentru dvs. o alimentaţie corectă?

Dmitri Medvedev va devini vegetarian
Dmitri Medvedev va devini vegetarian

- În principiu, pentru o formă normală a organismului este suficient să nu mîncaţi prea mult, să respectaţi un regim alimentar, fără sandwich-uri la orice moment, şi să nu mîncaţi la căderea nopţii. Dar pentru mine, am ales o versiune mai drastică, probabil că, am simţit că la această etapă a vieţii sunt pregătit pentru ea. De ceva timp sunt un vegetarian. În general, mănînc puţin, mă mulţumesc cu nuci, ierburi, fructe şi legume. Şi, după cum puteţi vedea, mă simt minunat.

- Spuneţi, iar hocheiul este un nou hobby pentru dvs.?

- Nu, desigur! Pot spune că recent m-am întors la tinereţea mea de hochei. Înainte de ultima zi de poliţie, am jucat bine cu echipa Ministerului de Interne din Belarus. Am trimis pucul pentru gol două ori, iar ministrul de Interne din Belarus, Vladimir Naumov – o dată.

Alexei Martânov, vegetarian, adeptul dietei crude (Video în rusă)
Alexei Martânov, vegetarian, adeptul dietei crude (Video în rusă)

- Şi cine a cîştigat?

- Atunci - colegii din Belarus. Dar principalul lucru nu este scorul, ci tradiţia, care demonstrează o prietenie şi, prin urmare, ajută în lupta comună împotriva criminalităţii. Iar echipa de hochei a Ministerului de Interne din Rusia între timp a intrat în Superliga naţională de hochei. Şi nu s-a pierdut printre echipele venerabile. Aşa că am început să mă antrenez în echipa de veterani ai Ministerului de Interne. Dar am schimbat rolul: de la portar m-am recalificat în atacant. Particip la antrenament cînd programul de lucru îmi permite. Treptat îmi recîştig forma, "patinez" şi capăt o plăcere tot mai mare.

Chiar şi la patinoar şeful de poliţie din ţară nu se poate ascunde de muncă.

Legendarii sportivi-vegetarieni
Legendarii sportivi-vegetarieni

- Aţi menţionat că sportul ajută în lupta împotriva criminalităţii, putem trece la subiectul dvs. profesional?

- Hai să încercăm. M-am obişnuit că nu mă pot ascunde de lucru chiar şi la patinoar. Dar poliţia nu intenţionează să-şi ignoreze obligaţiile sale directe şi, în general, societatea. Dimpotrivă, poliţia va deveni mei apropiată de oameni. În general, vrem să întoarcem sensul anterior sintagmei "miliţia populară".

Pe 30 octombrie a acestui an, la iniţiativa Ministerului de Interne rus a fost lansată campania de caritate naţională "Participare". Noi nu avem de gînd să mergem pe calea plictisitoare de creare a diferitelor fonduri. Vom veni în ajutor la persoane şi instituţii concrete. În primul rînd, viitorului nostru - copiilor. Într-un timp scurt unităţile de miliţie vor fi ataşate direct de instituţiile sociale, internate şi case de copii pentru sponsorizare. Scopul nostru - în primul rînd, desigur,ajutorul celor nevoiaşi. Dar există şi un pragmatism sănătos. Educarea cetăţenilor responsabili din categoriile sociale dificile ne va crea mai puţine probleme atunci cînd vor creşte. Societatea va fi mai liniştită.

- Deci cetăţenii ruşi au totuşi o şansă la revenirea unchiului Stepan - poliţistul, care poate ajuta, sugera şi să înţeleagă orice situaţie?

- Cred că da. Astăzi, nu este o şansă, ci o perspectivă reală.

R.G. Nurgaliev înainte de a ajunge ministru de interne a slujit la sediul central al Serviciului Federal de Contrainformaţii, iar apoi la Serviciul Federal de Securitate. În perioada 1998-1999 a condus Departamentului de Control principal al preşedintelui.

Începînd cu anul 1999, a condus Departamentul anti-contrabandă şi de luptă cu traficul ilegal de droguri, Departamentul de Securitate Economică, şi apoi a fost director adjunct, şef al Departamentului de Inspecţie în cadrul Serviciului Federal de Securitate din Rusia.

În 2002 a fost numit prim-ministru adjunct de Interne din Rusia. În 2004 el a fost numit ministru al Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse.

Căsătorit, are doi copii.

 

 

Sursa: blagoda.com