Seminţele germinate: seminţe de viaţă

/ Vizionări: 5452

Seminţele germinate: seminţe de viaţă

 

Seminţele germinate: seminţe de viaţăUtilitatea principală a germenilor constă în faptul că aceştia au o valoare nutritivă incredibil de ridicată, de asemenea, ei sunt bogaţi în substanţe nutritive, care sunt cuprinse în germeni de cereale. În plus, la seminţe încolţite cantitatea de vitamine B şi E creşte, apare vitamina C  şi sunt distruse substanţe, care împiedică asimilarea lor. Astfel, utilitatea lor este deosebit de indicată în primăvară, atunci când organismul suferă de lipsa de vitamine. Creşterea hemoglobinei, îmbunătăţirea părului şi unghiilor, scăderea tensiunii, îmbunătăţirea vederii, normalizarea activităţii intestinale - nu este o listă completă a tuturor avantajelor cunoscute de seminţe încolţite.

Umanitatea foloseşte seminţe germinate în alimentaţie mai multe mii de ani. Nu este o coincidenţă că în dieta yoghinilor indieni, ele ocupă până în prezent un loc foarte important.

În prezent, reţete cu aceste produse unice sunt foarte populare.

Sunt supuse germinării, practic, toate culturile cerealiere, dar ar trebui să facem acest lucru în mod corect. Ar fi mai bine să procurăm baza pentru germinare în farmacii, şi dacă în termen de două zile germenii nu au apărut, este mai bine să abandonăm această idee. Păstraţi acest produs numai în frigider, dar nu mai mult de două zile. Dacă boabele se vor întuneca la culoare, nu merită să le mâncaţi.

 

Seminţele germinate: seminţe de viaţă

În scopul apariţiei germenilor, acoperiţi boabe cu apă (două pahare la o farfurie şi păstraţi trei zile în încăpere. Apoi, plasaţi-le pe o cârpă umedă şi mai aşteptaţi încă  două zile. După apariţia germenilor, boabele ar trebui să fie clătite. Dimensiunea optimă a germenilor - aproximativ trei milimetri, la o germinare excesivă boabe sau seminţe vor deveni aspre.

Germene pot fi adăugate în salate (cum ar fi fructele uscate, morcovii mărunţiţi, ierburi şi miere), supe, sau preparaţi pe baza lor băuturi cu vitamine. Cea mai populară din ele - rejuvelac. O jumătate de pahar de seminţe acoperiţi cu apă sărată şi lăsaţi timp de câteva ore. După aceasta, scurgeţi apa, clătiţi cerealele şi puneţi-le într-un alt recipient, acoperind cu apă. Lăsaţi în timpul zilei, acoperite cu o cârpă umedă. Când vor apărea germene - turnaţi apă rece şi lăsaţi într-un loc întunecos. Folosiţi acest produs ca infuzie câte două păhare pe zi sau adăugaţi în supe înainte de mâncare.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru