Sfaturi pentru o atitudine grijulie faţă de o substanţă magică

/ Vizionări: 4948

Sfaturi pentru o atitudine grijulie faţă de o substanţă magică

Sfaturi pentru o atitudine grijulie faţă de o substanţă magică Apa pură este o mare valoare pentru toate fiinţele vii, chiar dacă aceasta există în cantităţi foarte mari, este necesar să păstrăm apa şi să respectăm anumite reguli.

În primul rând, trebuie să reparaţi toate robinete şi tuburi de scurgere în casă sau să înlocuiţi echipamentul sanitar învechit, dacă acesta nu poate fi reparat. Este surprinzător, dar un robinet defectat poate într-o zi, picătură cu picătură să scadă de la 40 până la 170 de litri de apă curată!

Dacă vă puneţi întrebarea despre alegerea unui robinet nou ( amestecător de apă), este mai bine să cumpăraţi un model de tip pârghie. Apa în el se amestecă mai repede şi temperatura respectivă a apei apare mai repede - prin urmare, apa nu se va scurge în zădar. Când  utilizaţi apa pentru nevoile naturale minime, nu trebuie să ţineţi jet de apă, deoarece atunci, de exemplu, când vă spălaţi pe dinţi, un păhar de apă este destul de suficient.

Este demn de remarcat faptul că se pierd zeci de litri de apă în fiecare zi din cauza unor scurgeri constante de apă în rezervorul de toaletă. Prin urmare, controlul echipamentului sanitar este, de asemenea, important.

Mai bine, să procuraţi echipamentul sanitar ecologic eficient: de exemplu, o toaletă modernă, cu două moduri de scurgere a apei. Sau în rezervor sanitar puteţi pune o caramidă sau un borcan de doi litri cu apă, acest dispozitiv simplu vă va salva o mulţime de apă.

Pentru clătirea rufelor mai bine să utilizaţi cada de baie, umplută cu apă caldă, sau lighean.

Pentru spălatul vaselor mai bine să folosiţi chiuveta cu două compartimente, veţi putea să spălaţi vasele într-un compartiment  fără a ţine jet de apă în mod constant.

Această metodă va reduce consumul total de apă pentru spălatul vaselor până la 5 ori.

Nu este necesar să decongelaţi produsele culinare sub jet de apă curată, puteţi pur şi simplu să mutaţi toate alimentele din congelator în frigider sau în bucătărie, într-un castron.

 

Sfaturi pentru o atitudine grijulie faţă de o substanţă magică

Luând un duş, reduceţi consumul de apă de 5 ori în comparaţie cu o baie. Apa este irosită chiar şi mai puţin, dacă utilizaţi un dispozitiv dispers economic eficient cu un diametru redus de găuri. Puteţi instala, de asemenea, astfel de dispozitive pe toate robinete în casă, consumul de apă, desigur, se va reduce, dar nu cu mult. Însă, respectând toate normele, veţi obţine efectul considerabil al economiei de apă curată!

 

 

Sursa