«Şi atunci am venit OK»

/ Vizionări: 6676

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cinci ani în urmă, el a fost în valoare de familie din satul Zelenchuk prima a mers la odihnă la surse de acid, care sunt în zona URUPSKOE. Apoi au lovit este locaţia de 20 de surse de apă minerală - frumuseţea sălbatică a munţilor, domeniile de zapada, paduri verzi.

Câţiva ani mai târziu s-au întors la favorite locul său să se relaxeze şi îngrozit - marginea pădurii taie, în cazul în care anterior a fost prea mare cu arin, este acum un pustiu plină de bănci, pungi şi alte resturi, si lacul minunat de la poalele munţilor de zăpadă a scăzut semnificativ în dimensiuni.

Întreaga familie, apoi, în loc de a bea apă minerală, conserve de colectare, coapte-le în discuţie, bătuţi sticle de sticlă, tot gunoiul îngropat şi a strâns pietre. Si apoi, pentru o lungă perioadă de timp nu a putut intelege cum oamenii se pot trata, astfel barbarously toată lumea decât atât de generos bestowed la natura? Apoi a venit un vis pentru a crea un mic colt, un loc unde va domni no vandal mână care distruge totul în calea sa, dar dragostea şi atitudine respectuoasa la tot în jurul lui, pentru a contribui la lumea din jur a devenit mai sofisticat ...

Eco-friendly de soluţionare a unor bunuri ancestrale sunt concepute pentru a revigora o experienţă de care au trăit strămoşii sate, satele, fermele. În Rusia, primele aşezări au apărut de mediu de peste zece ani în urmă, şi astăzi pe spaţiile deschise din ţara în care numărul de 300. De exemplu, în Republica Udmurt a 14-scară de locuinţe moşii integral în ecovillage din regiunea Kirov au deja propriile lor tradiţii, festivaluri, şi Timbermaw ferma ceea ce este în regiunea Rostov, idei generale s-au alaturat zeci de familii care şi-au construit propriile casele lor, cultiva terenurile.

Astăzi, crearea de ecovillage găsit un sprijin în guvernul din Rusia, astfel încât atunci când a fost întrebat despre casele ancestrale, vice-premierul Dmitri Medvedev în cursul unei conferinţe de internet, a declarat că, în general, consideră că ideea de moşii ancestrale pozitive şi a susţinut ideile de o poveste Rusia, care sunt acum în mod activ implicate în proiect de locuinţe.

"La nivel dintr-o ţară ca a noastră, cu o marjă de zone de mare, nu există nici un punct pentru toate se concentreze numai pe parcele mici de teren, chiar şi oraşe. Mult mai bine pentru sănătate şi pentru ţară să se disperseze în întreaga mare statului nostru. Această creştere-de locuinţe mici pot fi construite, desigur, şi în apropiere de oraşe, în sate. Cel mai important - pentru a crea un set eficientă a stimulentelor de a privi un astfel de concept a fost interesant ", - a spus el.

Ideea aici este de a crea decontare ecologice din ţara noastră şi aparţine puterea de familie. Trei ani în urmă, Nina şi Andrew P. a început o nou loc de muncă cu entuziasm, a trebuit să petrec prea mult timp în căutare de informaţii despre aşezările de pe Internet - apoi începe cercetarea proiectul dumneavoastra. Prin modul în care, datorită lui, au fost reperat şi a invitat să-forum Rusă Toate cu mulţi copii şi familii adoptive, care a avut loc la Moscova, unde a fost în măsură să îndeplinească şi să vorbească cu reprezentanţi ai ekoposelkov existente, cu nesat asculta la cei care au reuşit să obţine un rezultat, câştigând experienţă.

Esenţa aceeaşi idee la marginea de est a satului Zelenchuk o asezare de moşii de rudenie. De exemplu, familia toată lumea primeşte un contract de închiriere pe suprafata de teren de un hectar, aproximativ douăzeci la cinci sute de metri patrati care se concentrează pe locuinţe, de construcţie a parcelei, selhozpostroek. Restul este familia de plante trebuie să o pădure care vor ajuta la refacerea fertilităţii solului, pentru a îmbunătăţi de aer şi de a salva mediul.

Până în prezent, stabilirea unor aşezări ecologice au sprijinit administraţia satului - la o sesiune a consiliului raional a aprobat cererea grupului de iniţiativă de a contesta ce terenurilhoznaznacheniya în categoria de decontare, dar acum a cere acordul conducerii republicii.

- Dorinţa de a trăi în cadrul acordului, toate drepturile, şi anume patrimoniul aşa-numitele planificate, scopurile parts comune - dorinţa de a pasa de viitorul copiilor lor, revitalizarea tradiţiilor strămoşilor lor, artizanat, promovarea mod de viaţă sănătos, creând în jurul atmosfera ecologice - rezistenta la Nina.

"Regulile de bună vecinătate" va fi documentul principal, Carta de case ancestrale, în conformitate cu care, şi va avea loc în viaţa de decontare. Astfel, de exemplu, rezidenţii Ladny se va ocupa de conservarea naturii aşezările zonei înconjurătoare, terenuri, păduri, apă, grija pentru puritatea lor, şi să ridice chiar şi copiii în tradiţiile glorioase de bunătate şi participare.

Acest lucru este afirmat într-un singur alineat, "Regulile de bună vecinătate" - "nu este acceptabil pentru a oferi un impact negativ asupra rezidenţilor şi vizitatori la aşezări, în special a copiilor, persistenţa unor obiceiuri dăunătoare, cum ar fi fumatul, alcoolul, blasfemie, etc Manifestare de asemenea obiceiuri în zonele publice, în moşiile altora şi în prezenţa copiilor este inacceptabilă.

Proiect de aşezări de mediu discutat la primul raliu vecinii viitor, care a petrecut în aer liber, la intrarea în satul Zelenchukskaya. Întâlnirea a avut loc în spatele o masă acoperită aici intr-o poiana, care a fost de rupere cu clatite rosu-cu care se confruntă şi ceaiuri aromate, brewed în plante gazda primitoare puterea Nina.

- Nu doar decid să trăiască într-o proprietate de familie şi, în fapt, fiecare să fie un loc de muncă mare, dar ideea nu este nouă - aceiaşi oameni trăiau în cătune, practic acelaşi lucru numim acum casele de rudenie - spune Nina. - Nu putem schimba ţara, nu putem schimba oamenii, suntem doar încercarea de a face insula să organizeze viaţa noastră în conformitate cu normele prin care ne dorim să trăim. Avem nevoie să se asigure că oamenii vorbesc despre ceea ce au nevoie pentru a pune-au convins de corectitudinea alegerii sale.

Ideea de a trăi într-un drept deja interesat de câteva familii din Cherkessk, Kislovodsk, Pyatigorsk, Moscova si Sankt Petersburg. Toate acestea au devenit părţi la reuniune. Pentru început, fiecare dintre ele a trebuit să-i spuneţi despre ce a decis să devină membru al mosia familiei, în primul rând în scopul de a înţelege dacă doriţi să schimbaţi condiţiile de vieţile lor anterioare. Ei bine, înainte de reshivshimisya o nouă viaţă la o altă problemă - cum de a construi casele lor. Zel pentru diferite metode tehnice şi tehnologice şi fantezie Andrew găsit el a fost în valoare de un simplu şi metoda low-cost, din care pe viitor şi le-a spus vecinilor.
- Avem o astfel de societate se întâmplă, care este deosebit de bogat în vedere, aşa că suntem în căutarea pentru tehnologia de ieftin, dar de înaltă calitate şi astfel, se dovedeşte foarte mult, - spune Andrei Petrovich.

Discutarea acestor tehnici şi a doua parte a fost dedicată întâlnirilor, dar care nu sunt plătite încă nici o atenţie pentru viitorul copiilor, sau mai degrabă educaţia lor. Nina a fost în valoare de câţiva ani în urmă a avut posibilitatea de a angaja în şcoală Shchetinina care se află sub Gelendjik, cursurile sunt efectuate printr-o metodă specială - programa şcolară întreg de un an şcolar sunt deţinute numai pentru două luni.
- Apoi, pentru mine, profesor de şcoală cu o experienţă vastă de predare, se pare inacceptabil - Nina putere. acasa - nu am putut înţelege cum poate face acest lucru, dar am vazut un rezultat mare - copiii invata sa meditezi, poţi vorbi ore în şir pe orice subiect, asa ca din spate, a dezvoltat o metodologie şi s-au implicat cu sistemul. Sarcină, desigur, enormă şi, poate nu, fiecare elev poate supravieţui, dar sistemul funcţionează. Suntem dispuşi să învăţăm din concediu, utilizând metoda de "imersiune", cu un subiect de studiu timp de cinci zile, iar copiii au fost întocmite, ele au fost interesante şisuccesul a adus bucurie pentru mine. Este pentru această metodă, am dori să înveţe şi copiii în moştenire de familie.

În acest an, cea mai tanara fiica a absolvit Lumina a fost în valoare de o clasa a patra, cu toate acestea, au depus deja pe plan extern "excelent" pentru clasa a şasea în biologie. La reuniunea de vecini, ea a avut o clasa mica cu adulţii - a vorbit despre structura de flori, specii de plante, pentru a se potrivi programul de şcoli atât mai mult în lecţia de zece minute.

Şi totuşi pentru toţi participanţii la eveniment aici, în compensare făcute de dans popular studio "lei" (liderul Solodyankina L.), care a inclus artisti din Pyatigorsk, Essentuki, Zheleznovodsk, si cantecele lor oferă bucată de slănină de Pyatigorsk Tatiana Brazhnikov.

Acum, toţi locuitorii viitoare a defectelor din vestea bună aşteptat, şi în momentul în care ei pot face treburile casnice. Pentru a fi, desigur, o mulţime. Pentru un început - de a stăpâni de construcţii şi agricultură, a învăţa să trăim în conformitate cu noile norme, dar ele sunt, oameni care sunt gata să se ocupe pentru că să se stabilească în Ecovillage, care va fi înconjurat de copaci plantaţi de către acestea, nu se teme de orice dificultate.


Fatima MFAs.
Ziarul "Ziua Republicii", Karaciai-Cerchezia.
08.7.2007.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.