Sistemul solar a fost creat de inteligența superioară?

/ Vizionări: 3590

Sistemul solar a fost creat de inteligența superioară? 

 

Sistemul solar de generare a energiei electrice Aivenpah — energie curată pentru California
Sistemul solar de generare a energiei electrice Aivenpah — energie curată pentru California

Astronomii descoperă planete asemănătoare Pămîntului în jurul altor stele din galaxie - recent a fost descoperită o planetă în constelaţia Cancerului. Asemenea exoplanete au fost descoperite aproximativ 800, dar condiţiile de pe acestea nu sînt atractive.

 

Se pare, conform opiniei unor oameni de știință, că sistemul nostru solar a fost creat parcă în mod special ca aici să apară oamenii. "Planetele din sistemul solar se mişcă pe o orbită circulară, adică nu se apropie prea mult de stea şi nu se îndepărtează prea mult. Acest lucru înseamnă că condiţiile pe aceste planete sînt stabile.

Cel mai înalt munte din Sistemul solar are înălțimea de 27 kilometri (+Video)
Cel mai înalt munte din Sistemul solar are înălțimea de 27 kilometri (+Video)

Pe Pămînt, datorită acestei orbite circulare, temperatura se menţine constantă. Iar dacă planeta s-ar mișca pe o orbită alungită, atunci şase luni ar fi căldură insuportabilă, iar şase luni - frig", - cred astronomii, relatează news.argumenti.ru.

Cele mai multe sisteme stelare, în structura lor au o legitate – cel mai aproape de stea se află cea mai mare planetă, celelalte se micșorează odată cu mărirea distanţei de la stea. În sistemul solar totul nu este după reguli – cele mai mari planete se rotesc în centru, la margini şi mai aproape de Soare – cele mici.

"In fizică există legile termodinamicii. Organismele încearcă să consume energia lor. De regulă, acele corpuri pe care le găsim în alte sisteme pierd rapid energia. Dar sistemul solar este cumva mai calm și în această stare el rămîne de 4 miliarde de ani ", - spune cercetătorul șef la Institutul de cercetări cosmice, Leonid Ksanfomaliti. Motivul trebuie căutat în perioada cînd Soarele şi planetele abia se formau, patru miliarde de ani în urmă.

"A fost un nor imens care s-a comprimat. În centru s-a format steaua, apoi planetele. Astfel spuneau teoriile din trecut, dar sa dovedit, totul este mult mai complicat. În proces s-au implicat stelele vecine, care, uneori, explodau, creînd unde. Toate acestea au condus la faptul că la un moment dat, aceste discuri protoplanetare s-au aflat în condiții neobişnuite. Cel mai probabil sistemul nostru s-a format în circumstanţe neobişnuite", - spune Ksanfomaliti. Colegii săi sugerează chiar că oamenii sînt rezultatul unui experiment puternic, o verigă a unui gigantic lanţ, pe care cineva îi urmărește cu atenţie.

 

 

Sursa: moldovenii.md