Slow Life — un nou stil de viaţă

/ Vizionări: 6942

Slow Life - un nou stil de viaţă

 

Slow life este un stil de viaţă, o cultură care este opusă  fast living. Ideea principală – a  recupera timpul şi a trăi în funcţie de ritmul resurselor planetare.

 

Slow Life - un nou stil de viaţă

 

Eco-cartiere stabilesc un nou stil de viaţă
Eco-cartiere stabilesc un nou stil de viaţă

Slow life exclude o cursă frenetică pe parcursul zilei. Acesta este arta de a trăi care ne permite să pătrundem în spaţiul din jur şi în timpul, să simţim pământul, natura şi oamenii, să creăm noi legături umane.  Să părăsim lumea virtuală şi să revenim la realitate. Să preferăm calitatea cantităţii.

Cum să găsim ritmul perfect?

Primul pas – să ne oprim, să reflectăm la viaţa noastră şi să determinăm priorităţile. De obicei, înţelegerea că viaţa este asemănătoare cu cursa veveriţei, care nu are astâmpăr,  apare cu greu, şi perceperea, ce fel de schimbări ar trebui să se producă,  vine cu timpul. Se consideră că este nevoie de aproximativ o lună pentru a încetini ritmul. Este nevoie de timp pentru a schimba noţiunile convenţionale despre viaţa proprie.

 

Slow Life - un nou stil de viaţă

 

În fiecare zi

Fără a porni calculatorul în week-end, găsim timpul pentru o plimbare,  o preparare a unei  torte împreună cu copilul, seara îi citim o poveste, găsim timpul pentru a fi singuri şi a comunica cu jumătăţile noastre, prietenii, vecinii ... La masă nu includem radioul sau televizorul, cumpărăm în mare parte produse locale, nu folosim semifabricate. În loc de facebook ne ocupăm cu plantele de casă,  lucrăm în grădină, scriem texte, desenăm, coasem...

Simţul de vinovăţie

Lentoarea nu este lenea. Având un mod de viaţă „aşezat”, noi dobândim o putere asupra timpului nostru şi viaţa noastră. Pacea interioară promovează o mai bună concentrare şi  creşterea eficienţei. Working girl, veşnic ocupată cu iPnone-ul său, nu  mai este actuală şi populară ...

 

Slow Life - un nou stil de viaţă

Stilul de viaţă  Slow life treptat se introduce în întreaga lume.

Slow cities

Deja, multe oraşe au decis "să trăiască lent": cittaslow.org.

Slow pareting

Karl Honore a scris un manifest în apărarea copilăriei fericite. El sfătuieşte părinţilor să se gândească dacă este necesar să „încarcă” copilul cu tot felul de ocupaţii:slowparenting.com.

Slow management

Mulţi manageri au implementat în compania lor teza privind  îmbunătăţirea bunăstării angajaţilor, deoarece au observat că eficienţa şi, prin urmare, productivitatea, creşteau  considerabil: slowmanagement.com.

 

Slow travel

Problema: cum să asociem respectul pentru natură, resursele ei cu călătorii? Preferinţa de a folosi mijloace de transport comune la călătorii îndepărtate, de prefera trenul maşinii şi avionului: slowtravel.com.

Slow Food

Obiectiv: cum să îmbinăm plăcerea de a mânca cu respectul pentru producătorii autohtoni şi natura: slowfood.com.

Autor: Ruslan Kociarov

17 Aug 2011

Sursa: thegreenville.ru (Foto: deviantart.com)