Sol fertil — ușor!

/ Vizionări: 10594
Tag-uri: ,

Acum, pentru mai mulți oameni, solul fertil este o utopie. O abordare pur consumeristă a creşterii plantelor distruge stratul fertil al solului. Unii agronomi consideră că solul fertil este un pământ cu o anumită compoziție chimică. O astfel de concepţie este complet eronată, dar anume ea duce la distrugerea solului.

 

După cum se ştie, stratul fertil al solului este relativ subţire şi se află la suprafaţă pământului. De asemenea, știm cu toții că pentru o dezvoltare normală a plantelor, solul în care ele cresc trebuie să fie afânat. Agronomii susţin că pentru a obţine acest lucru, trebuie să săpăm pământul în mod regulat. Prelucrând solul, la început îl transformăm în pământ, apoi în nisip și în cele din urmă, în praf. Iar, mai apoi respirăm cu el.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

O altă greșeală este modul în care sădim plantele. Diferite plante consumă și produc diferite microelemente. Dacă pe răzor cresc diferite plante, ele se susţin reciproc și practic nu necesită îngrijire. Și dacă întregul pat este umplut cu plante de o singură specie, atunci acestea încep să lupte între ele pentru un loc sub soare. Ca urmare a lipsei de microelemente, obţinem plante bolnave. Noi încercăm să le vindecăm cu substanţe chimice şi din nou, după sfatul agronomilor, nemerim într-un cerc vicios.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Antidepresanții din sol: Cum agricultura ne face fericiți
Antidepresanții din sol: Cum agricultura ne face fericiți

Solul fertil este un organism viu, ci nu doar un număr de elemente chimice. Faptul că acesta conține multe microelemente este efectul secundar al caracterul său viu. Pentru a îmbunătăți fertilitatea solului, este necesar să perfectăm caracteristicile vii, iar solul viu, singur produce microelementele necesare.

În primul rând, solul fertil nu este pământ. Pământul este doar o bază în care se formează solul fertil.

Pentru a obţine un sol afânat trebuie timp de câţiva ani la rând să plantăm plante anuale cu rădăcinile lungi. Atunci când rădăcinile lor lungi se vor usca, vor rămâne pasaje, datorită cărora solul va fi afânat.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

7 sfaturi de la Nikolai Opara cum să obțineți roadă înaltă fără chimicale
7 sfaturi de la Nikolai Opara cum să obțineți roadă înaltă fără chimicale

Pentru a obține oligoelemente necesare pentru plante, trebuie doar să nu lăsăm paturile goale sub soarele arzător. Parțial buruienile sunt plivite, parțial - lăsate, totodată, lăsaţi buruienile plivite tot aici, pe pat. În plus, sădiţi plantele în amestec şi nu formaţi paturi a parte.

Asta e tot, mai departe plantele și buruienile vor împărtăși microelemente între ele. Ultima problemă: de unde să luăm apă? Şi aici nu este nici-o problemă. Trebuie doar să acoperim răsadurile cu un strat de paie, frunze sau ace de conifere de 15 cm.

Acest strat se numește mulci. Mulți oameni care folosesc mulci, cred că el doar menține umiditatea. De fapt, mulci-ul, de asemenea, produce umiditatea. Deasupra și sub mulci temperatura aerului este diferită, din cauza acestei diferențe, pe mulci cad picături de rouă, atât de necesară plantelor.

Picăturile de rouă se formează nu numai în mulci, dar, de asemenea, în pasajele lăsate de rădăcinile vegetaţiei uscate, adică plantele anuale cu rădăcinile lungi aduc un beneficiu dublu.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Asta este toată tehnologia de fertilitate a solului. După cum puteți vedea, nimic nu este complicat. Solul fertil se face atât de simplu că ne este greu să credem în această simplitate, prin urmare noi încă suntem în căutarea unui îngrășământ magic care va face solul nostru fertil. Însă, adevărul este că acest îngrășământ nu există și nu poate exista.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.