”Solar Impulse ” asaltează SUA

/ Vizionări: 2540

 

Solar Impulse ” zboară deasupra Americii. De curînd această aeronavă elvețiană a decolat de pe aerodromul Moffett Field, California, o zi după ce a făcut o scurtă oprire în Arizona. Aeronava neobișnuită trebuie să traverseze întregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii de la est la vest, fără vreo picătură de combustibil.

 

La cârma aeronavei - pilotul şi psihologul, Bertrand Piccard . "Noi nu suntem în căutare de viteză. Noi vrem să ne aflăm în aer atîta timp cît ne dorim, folosind doar energia solară", - Explică el.

Aeronava unică a fost construită de oamenii de știință elvețieni. Aceasta cântărește doar mai puțin de o tonă, dar are anvergura aripilor, cum ar fi la Airbus A-340 - mai mult de 63 de metri. Zborul va avea loc în cîteva etape.

După cum susţin specialiştii, se putea lipsi de aterizări, dar le-a fost milă de pilot: „Solar Impulse" nu este echipat cu un pilot automat, iar lungimea traseului acestuia este de pînă la cinci mii de mile. Aparatul poate zbura şi pe timp de noapte - ziua 12.000 de celule solare ce sunt amplasate pe aripi aprovizionează cu energie , care este stocată în bateriile litiu-ion.

Dezvoltatorul "Solar Impulse", Andre Borschberg, susţine: "Puteţi zbura toată ziua, să vă ridicaţi la 30.000 de metri - înălțimea la care zboară avioanele. Vă puteți încărca bateriile și dacă veţi ateriza seara, bateria va fi încă completă.

Încărcaţi cu această energie sistemul de elictricitate şi astfel puteţi zbura întreaga zi, în acelaşi timp producînd energie. Este fantastic! "

 

 

 

Sursa: vk.com

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137