Solar Tree de pe Piaţa Sf. Ioan din Londra

/ Vizionări: 3694

Solar Tree на площади Святого Иоанна в Лондоне 

 

La Londra se desfăşoară în toi construcţia podului solar — «Solar Bridge»
La Londra se desfăşoară în toi construcţia podului solar — «Solar Bridge»

La Londra, pe piaţa Sf. Ioan, a apărut un felinar modern, neobişnuit de frumos, numit ”Solar Tree”. Acest arbore solar a fost prezentat la Săptămîna Designului Clerkenwell şi a cîştigat oportunitatea de a sta aici, pe perioada Jocurilor Olimpice şi Paraolimpice (pînă la sfîrşitul lunii septembrie 2012).

 

Autorul acestui miracol tehnologic este Ross Lovegrove, care reprezintă felinarul în noi forme şi contururi, pentru a schimba luminile gri şi neatractive din stradă. Culorile luminoase vor da viaţa şi frumuseţe străzilor, adăugîndu-le estetică şi funcţionalitate.

„Highway” ciclist  s-a deschis la Londra
„Highway” ciclist s-a deschis la Londra

În afară de caracteristicile externe, felinarul serveşte, de asemenea, ca un colector solar, are un mecanism intern puternic şi o sursă de energie ecologică - soarele. Astfel, structura lui conţine celule solare şi lumini cu LED-uri, datorită cărora acesta poate funcţiona fără întrerupere timp de trei zile. În plus, în el a fost introdusă tehnologia Grid, pentru a produce comutarea automată a LED-urilor pe timp de noapte. Deasemenea, felinarul poate regla intensitatea luminiscenţei, concentrîndu-se pe nivelul de iluminat stradal sau pe cantitatea de energie în baterie.

 

Solar Tree на площади Святого Иоанна в Лондоне 

 

Întreaga structură seamănă cu nişte flori, care au lăsat în jos coroana. Acestea sunt situate pe tulpini subţiri verzi, colectate în "buchete" şi întărite în „mini-vase”. Mai mult decît atît, trecătorii ocazionali pot sta pe ele ca pe bănci, ceea ce oferă dispozitivului mai multă funcţionalitate şi îl face, într-adevăr confortabil pentru străzi.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com