Spania ocupă primul loc în Europa după producerea automobilelor electrice

/ Vizionări: 2174

Испания заняла первое место в Европе по производству электромобилей

Spania este unica țară din lume care produce cinci modele de vehicule electrice și, de asemenea, ocupă primul loc în Europa în domeniu. Conform celor mai recente date, în Spania s-au produs 27 300 de automobile electrice.

Cu toate acestea în Spania mașinile electrice nu se bucură de o cerere mare. În 2014 în țară au fost înregistrate doar puțin mai mult de 1700 de automobile electrice. In primele șase luni ale anului 2015 - 529, din care 111 - în luna iulie a acestui an. Aceste cifre sunt mai mici cu 7,5% decât în luna iulie anului 2014.

Volar-e — unul dintre cele mai puternice automobile electrice (+ Video)
Volar-e — unul dintre cele mai puternice automobile electrice (+ Video)

Cele mai multe vehicule electrice în 2015 au fost înregistrate în Madrid – cu 30% mai mult decât în anul trecut. Capitala este urmată de Catalonia, Andaluzia și Valencia. Cererea scăzută pentru automobile electrice în Spania se explică prin numărul redus de stații de încărcare pentru acest tip de transport. Astfel pe tot teritoriu al țării există doar 761 de statii de reîncărcare, dintre care 150 - în Madrid, 300 - în Catalonia.

Potrivit datelor asociației Spaniole a producătorilor de autoturisme și camioane (Anfac), cele mai multe vehicule electrice produse (90%) și vorba merge despre modelele Renault Twizy, Citroën Berlingo Eléctrica, Peugeot Partner Eléctrica, Mercedes Vito Eléctrica și Nissan e-ODA 200, precum și hibridul Ford Mondeo, sunt exportate în țările scandinave, țările din Europa Centrală și Israel.

 

Sursa: greenevolution.ru