Specialiștii afirmă că sucul de varză nu e mîncare, ci remediu natural

/ Vizionări: 1872

 

Специалисты утверждают, что капустный сок это не еда, а натуральное лекарство

Remediile naturiste se află sub picioarele noastre, în grădini, pe cîmpuri. Iar unul dintre aceste remedii este sucul de varză, care asanează organismul, îmbogățindu-l cu vitamine și substanțe hrănitoare și tratează multe boli mai bine decît pastilele.

Modul de preparare

Înlăturați frunzele superioare, tăiați ciocanul, apoi tăiați varza și dați-o prin mașina de suc sau de tocat, după care strecurați sucul (veți avea nevoie de aproape 2 kg de varză pentru 1 l de suc). Păstrați în frigider, în vase de sticlă sau emailate.

Proprietățile sucului de varză

- Romanii antici considerau că sucul de varză conferă putere organismului, rezistență la diferite boli, înlătură insomnia, calmează durerile de cap.

- Datorită proprietăților cicatrizante, sucul de varză este eficient în cazul ulcerului gastric.

- Sucul de varză ameliorează schimbul de lipide, are proprietăți antibacteriene față de stafilococul aureus, elimină colesterolul, substanțele toxice.

- Sucul de varză este eficient în cazul gastritei cu aciditate reduse.

- În cazul amigdalitelor e bine de făcut gargare cu suc de varză (diluat cu apă 1:1), iar sucul amestecat cu zahăr sau miere vă poate scăpa de tuse.

- Sucul și varza proaspătă sînt eficiente în cazul rănilor e nu trec, iar în cazul arsurilor, sucul de varză se amestecă în proporții egale cu albuș de ou.

- Coctailul din suc de varză, lămîie, măr și pătrunjel verde se pregătește în mixer, se bea seara, înainte de somn. Această băutură elimină oboseala.

- Sucul proaspăt de varză are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare.

- Sucul de varză băut pe nemîncate contribuie la cicatrizarea ulcerului stomacal.

- Sucul de varză se bea în cazul afecțiunilor splinei, ficatului, iar împreună cu decoctul din semințe de varză – în cazul insomniei.

 

Sursa: rus-health.info