Sportul ajută la tratamentul sindromului de oboseală cronică

/ Vizionări: 4424

Sportul ajută la tratamentul sindromului de oboseală cronică

Sportul ajută la tratamentul sindromului de oboseală cronicăSindromul oboselii cronice a primit recent statutul de maladie, care este caracterizată ca o stare îndelungată de oboseală mintală şi fizică. Simptomele sindromului oboselii cronice sunt concentraţia scăzută, tulburări de memorie şi de somn, oboseală constantă, imunitate scăzută şi chiar dureri articulare şi musculare.

Astăzi în lume 17 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu sindromul oboselii cronice. În ciuda simplităţii aparente a maladiei, medicii încă nu pot determina cu exactitate cauza acesteia şi găsi metode eficiente de tratament.

Sportul la locul de muncă crește productivitatea
Sportul la locul de muncă crește productivitatea

Până în prezent, singurul tratament a fost considerat micul exerciţiu fizic în combinaţie cu reglare psihologică, însă aceste metode nu au fost suficient de eficace.

Cercetătorii britanici de la Kings College din Londra au efectuat un studiu cu participarea a mai mult de 600 de voluntari care suferă de sindromul oboselii cronice. Rezultatele au arătat că, vă pot salva de la sindromul oboselii cronice activităţile fizice mărite, inclusiv sportul. Participanţii la testare, care conform sfatului medicilor s-au implicat în sport cu sarcinile constant mai mari, au depăşit boala mult mai rapid şi mai eficient, decât cei, care s-au comportat pasiv şi au încercat să se odihnească mai mult.

Oamenii de ştiinţă continuă investigaţiile lor pentru a confirma rezultate şi dezvoltări ale metodei eficiente de tratament a sindromului oboselii cronice.

 

 

Sursa