Sportul la locul de muncă crește productivitatea

/ Vizionări: 1906
Tag-uri: , ,

Спорт на работе повышает производительность

"Puțini dintre angajați fac box, joacă fotbal, sau face gimnastică", - scrie autorul articolului Marie Bartnik. Cu toate acestea, scompaniile au de cîștigat foarte mult de pe urma dezvoltării sportului, și nu doar din cauza consolidării spiritului de competiție și de echipă, potrivit unui raport a Consiliul de analiză strategică.

Multe studii au demonstrat impactul pozitiv al sportului în ceea ce privește productivitatea angajaților și reducerea absenteismului. "În Marea Britanie, absenteismul a scăzut cu 30% - 40% în companiile care au o politică de promovare a sănătății, inclusiv a sportului" - subliniază jurnalistul.

"Multe companii franceze au realizat deja aceasta, SNCF, de exemplu, a decis recent să lupte cu angajații supraponderali" - a declarat publicația. Pe ordinea de zi - sfaturi privind nutriția și motivarea de a face sport. Alte companii mari, Microsoft, Veodia sau Accor dispun de săli de sport speciale.

Activitatea fizică este solicitată de angajați, scrie ziarul. 59% dintre respondenți în 2010 optau pentru o sală de sport la locul de muncă, în special "pentru a se relaxa între reuniuni sau însărcinări". 40% ar prefera un bar sau scaune relaxante.

 

Sursa: moldovenii.md