Sporturi prelungeşte de tineret la nivel celular

/ Vizionări: 4348

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Sporturi prelungeşte pentru tineri Regulate exerciţiu previne imbatranirea la nivel celular.

Un studiu efectuat de către personalul de la Universitatea din Saarland (Germania), a arătat că fizice de training intensiv a preveni scurtarea telomeres - secţiuni sfârşitul cromozomi. Telomeres, care pot fi considerate ceas biologic uman, sunt reduse în fiecare ciclu de diviziune celulară, atunci când lungimea lor atinge o valoare critică, celulele îşi pierd capacitatea de a diviza si sa moara.

Cercetatorii au descoperit ca exercitarea, efectuate de către sportivii profesionişti, duce la activarea unei enzime importante - telomerazei, care este cu ajutorul său ARN-matrice termina proprii clădirii repetă telomeric şi extinde telomeres. Acest lucru înseamnă că educaţia fizică are un efect de reintinerire si previne îmbătrânirea sistemului cardiovascular.

Într-un studiu clinic cu 32 de tineri (vârsta medie - 20 de ani) de alergator profesionist, zeci de sportivi de vârstă mijlocie, care în tinereţe a jucat sport pentru o lungă perioadă de timp, şi tineri, sănătoşi, voluntari nefumatori care dau timp de educaţie fizică "atunci când este vorba."

După examinarea cromozomi de subiecte, oamenii de ştiinţă a ajuns la următoarea concluzie: exercitarea prelungită activează telomerazei care previne scurtarea telomeres în celulele albe din sânge. Sportivii mai vechi implicaţi în sport de mai multe decenii, legate de scurtarea telomerilor de vârstă au apărut mai puţin frecvent.

Experimentele pe animale au arătat că exercitarea va intensifica şi alte funcţii celulare importante: ei nu reglementează numai lungimea telomerilor, dar, de asemenea, protejează celulele de daune şi apoptoza (moartea programata).

science.compulenta.ru

Întocmite în conformitate cu Live Science .