Spune-le NU: focuri de artificii!

/ Vizionări: 6656

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Spune-le NU: focuri de artificii! Pregătirea pentru sarbatorile de Anul Nou intră în faza activă. pocnitori Cumpara-l devine un atribut indispensabil. Dacă doriţi să contribuie la ecologia planetei - nu participă în ea! Nu ţine această afacere vicios, nu păstraţi fanii de acest lucru şi grosier de divertisment frivol. Ieşiţi afară şi cu toată puterea babahnut lui, cerul surprinzatoare, stele, pasari, copii mici - bine, poate că este distractiv! Dacă un bărbat într-o astfel de distracţie amuză primitivă şi distrează, se vede doar un nivel scăzut al culturii sale spirituale. Mă întreb ce cred ei despre stele de oameni, se uită la acest frenetice de Crăciun "bombardament"? Abia ceva bun. Dacă dvs. de distracţie cineva este în suferinţă, cum ar putea suna acest distractiv? La urma urmei, poate fi distractiv, nu deranjează liniştea şi frumuseţea din lume!

Când ne-am trăit încă în oraş, am iubit dimineaţă pentru a deschide fereastra şi de a asculta cantand frumos de păsări care locuiau în curtea din padurea de pini. Când 1 ianuarie, după teribila "bombardament", de la care copiii noştri sunt aproape deloc somn (la fel ca în timpul războiului), am deschis fereastra - păsări nu cântă. Ea nu cântă şi 2 şi 3 ianuarie. Ea nu va cânta - zburat sau au murit din cauza socului. Dar cum multe dintre aceste păsări, speriat de moarte de petardă Anul Nou, in toate orasele?

Eu chiar nu ia în considerare astfel de probleme de mediu asociate cu petardă - lor de producţie, transport, reciclare şi impuritate substanţe otrăvitoare în aer, după explozii. Si totusi exista aceste probleme, pur şi simplu ar fi dacă nu ne-am, nu cumpara artificii. Nu pocnitori - o problemă de mediu mai mici. Tragic accident în Perm, acum depăşită de teama de a locuitorii oraşului - şi cu siguranţă va reduce vânzarea de pocnitori. Ei bine, bine. Dacă oamenii nu au de conştientizare suficientă pentru a înţelege lucrurile de bază - mediul lor şi cei din jurul lor ar trebui să fie respectate, acestea ar trebui să înveţe să le respecte din cauza fricii de a pierde viaţa lor proprie.

După ce la un moment dat, atunci când nivelul de cultură spirituală a omenirii nu a fost atât de scăzut ca şi acum, oamenii s-au distrat, astfel încât întreaga planetă a fost amuzant, pentru că în fiecare vacanţă comis ritual anumitor acte care contribuie la generarea şi acumularea de imensa cantitate de energie lumina, transformând lumea . Şi toată lumea se bucură şi a mulţumit pentru acest cadou omul de transformare lumină.

Spune-le NU: focuri de artificii! În zonele urbane, copii moderne au o noua boala. Aceasta nu este atât de comună, şi nu este considerat prea periculos, deşi ... Este teama de ... tăcere. Unii copii urbane din copilarie cresc sub muzica urbana "de drumuri, palavrageala neîncetat de TV, radio palavrageala primitiv, murmur de uz casnic şi alte zgomote, pe care noi pur şi simplu nu observa. Iar atunci când aceşti copii prima auzi liniştită naturale, acestea se încadrează în stare de şoc. Ei încep prin toate mijloacele, încearcă să se înece în tăcere, pentru că nu am folosit la ea, nu ştiu ce este. Stare de reculegere pentru ei nenaturale. Cele mai că aceştia pot face - începe să se vorbească. Şi spun ei, spun ei, pentru că atunci când liniştită - au fost frică.

Dar aceasta este o astfel de competenţă importantă - a asculta la tăcere. Amintiţi-vă de Concerte "of Silence" într-un, prietenos cu mediul minunat film "Beautiful verde"? Aceasta este adevarata arta - a asculta la tăcere. Ei nu cunosc oamenii care merg in parc, asculta la radio, si chiar si la volum deplin. Cei care, de recreere în aer liber, strigând chitara "hoţi" cântec. Una ar dori să le abordeze şi să spună: "Nu a deşeurilor cuvinte!" Ce altceva mai poti asculta natura, dar natura însăşi? Şi cântă încet ei inima mea ...

Există un exerciţiu foarte util pentru dezvoltarea auzului - doar asculta la tăcere, şi când să-l asculta profund, veţi auzi, Joinu este atât de liniştită - sună. Şi dacă ai asculta la linişte naturale, apoi ajunge în oceanul fără margini de sunet: acesta va fi opintire şi iarbă, frunze şi foşnitor, şi adiere de vânt, şi zdrăngănitul aripile o insectă. Cele mai fine nuante de sunete naturale, nu numai de bine, la ureche, dar un impact pozitiv asupra psihicului nostru, cu atât mai mult asupra psihicului unui copil. Aceste sunete purifica constiinta noastra, înnobilează lumii noastre interioare - pe scurt, armonizarea noi. Naturale, linistita naturale este necesară nu numai pentru păsări şi alte animale, nu numai pentru copiii noştri - pentru un somn liniştit, paşnic şi dezvoltarea lor armonioasă, are nevoie de noi toţi pentru sănătatea noastră spirituală, pentru viaţa noastră normală, astfel:


BEACH, draga mea, linişte.
Ne pare rău, că dulce de apel,
Voi suna -
Aveţi grijă, draga mea, tăcere.
Pădure buzzes - dar este linişte,
Tăcerea zumzet deasupra capului,
Lacul, iarba prea mare,
Hodorogit - dar este linişte.
Tunat o lovitură - că acolo nespokoy,
Tremura şi cred că involuntar:
"De ce atât de scurt şi dureros
Viata merge? "- Asta în cazul în nespokoy.
Un prieten de-al meu, tu nu mă cunosc,
În cazul în care sufletul tau spectatori tunete
Iar atunci când, de rău augur şi cu greutate
Thunder sale - nu ştiu eu.
Uită-te acolo, dincolo de râu, de cosit,
Acolo, furtuna recent otshumela,
Dar furtuna din pajişti - un alt lucru
Uită-te acolo, dincolo de râu, pentru cosit.
De înaltă strălucire cer
Aveţi grijă, draga mea tăcere
Şi în sine, şi alta, şi vsemestno,
Pe Pamant, acesta mayatno şi strâns
Aveţi grijă, draga mea, tăcere.

Leonid Merzilkin, siberian poet


ecofriendly.ru